Starší dorostenci slaví výhru. Na domácím ledě udolali Litvínov

Po čtyřzápasové odmlce naši starší dorostenci naplno bodovali a na svém ledě porazili tým Litvínova 2:1. V dramatickém, bojovném a tvrdém utkání poslal domácí do vedení Šuhaj. Ve druhé části hosté srovnali zásluhou Dunka. O tři minuty později však šťastným gólem rozhodnul o výhře Písku David Koutenský.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 5. kolo, pá 17.1.2014
Písek
Litvínov
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 19. Šuhaj (Marcilis), 29. Koutenský (Skala) – 26. Dunko (Jícha, Vostárek). Rozhodčí: Bouzek - Kotyza, Malý. Vyloučení: 9:2, navíc Jícha (LIT) - 5 a do konce utkání - zásah do oblasti hlavy a krku. Bez využití: V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Písek: Fogl – Červinský, Radoš, Kadlec, Sentenský, Koutenský, Šergl – Marcilis, Točík, Šuhaj, Duchoň, Rod, Pokorný, Bárta, Pixa, Skala, Klas.
Litvínov: Spěšný – Jonák, Brzek, Vostárek, Březák, Najman, Šíp – Havelka, Bečvář, Kučera, Dunko, Navarra, Sklenička, Bárdoš, Jícha, Drašar.
Utkání mezi Pískem a Litvínovem začali aktivněji hosté, kteří se snažili dostat se rychle do vedení, to se jim však nedařilo díky bezchybnému brankáři Foglovi. Bezbrankový stav vydržel až do devatenácté minuty, kdy domácí trochu překvapivě otevřeli skóre. V čase 18:12 Marcilis našel rozjetého Jakuba Šuhaje, který následným přesným zakončením poslal domácí do vedení – 1:0. A mohlo být pro domácí ještě veseleji. Aktivní Šuhaj půl minutu před koncem první části kličkou položil brankáře Spěšného, ten se však ještě dokázal po kotouči natáhnout a ukrýt ho pod svou výstrojí.

Hosté se dočkali vyrovnání v čase 25:53, kdy Jícha svou přihrávkou poslal do úniku Davida Dunka, který zamířil k pravé tyči – 1:1. V čase 28:56 se však Písečtí opět dostali do vedení. Hostující brankář nedokázal zkrotit neposedné nahození Davida Koutenského a kotouč po odrazu od vyrážečky doskákal až za brankovou čáru – 2:1. V dalším průběhu utkání hráči přidali na tvrdosti, ani jedno vyloučení však nikdo nedokázal potrestat. Do třetí periody tak hráči šli za stavu 2:1 pro domácí.

Na začátku poslední části domácí nabídli svému soupeři dvojnásobnou početní výhodu, při které měl největší příležitost Kučera. Brankář Fogl se však stačil bleskurychle přemístit k levé tyči a dobrým zákrokem rozjásal domácí publikum. V devětačtyřicáté minutě zahrozili opět hosté, jmenovitě Dunko. Radost mu opět překazil výborný Fogl. Dvě minuty před závěrečnou sirénou Píseckým pořádně zatrnulo. Kučera uniknul dvěma obráncům Písku a po kličce už zakončoval do prázdné brány, kotouč se naštěstí pro Písecké zastavil na tyči. Jihočeši dokázali těsné vedení udržet a připsali si všechny body za výhru 2:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy