Starší dorost si nedokázal poradit s houževnatým soupeřem ze západu Čech

Písecký starší dorost po dvou bodech získaných v Letňanech, neuspěl na ledě KV areny. Prohrál 3:1 a i nadále se musí ohlížet za sebe, jelikož stále nemá jistou záchranu v Extralize staršího dorostu.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 8. kolo, so 25.1.2014
Karlovy Vary
Písek
3:1
2:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 15. Čupa (Čejka), 17. Janata (Vildumetz, Trapl), 52. Trapl (Binias, Janata) – 13. Marcilis (Točík) Rozhodčí: Šmíd – Jelínek, Pešek Vyloučení: 2:1 Využití: 0:1 Diváci: 45
Karlovy Vary: Frček – Rulík "C", Vodička, Bahounek, Soudský, Binias, Adam, Beer – Čupa, Dimitrov, Čejka, Krliš, Osmík, Nguyen, Trapl, Janata, Svoboda, Hubáček, Hauzr, Vildumetz
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Kadlec, Sentenský, Koutenský, Turek, Šergl, Radoš – Marcilis, Točík "C", Klas, Duchoň, Pixa, Pokorný, Bárta, Rod, Skala, Bednařík

První třetinu začali aktivněji domácí, kteří si vytvářeli mnoho šancí, ale žádná z nich neskončila úvodní brankou. Ve dvanácté minutě se nechal zbytečně vyloučit Adam Rulík a hosté trestali. Po minutě přesilové hry se prosadil po krásné kombinaci Jan Marcilis. Energetici to však nevzdali a dále hráli velice aktivně. Odměnou jim byl vyrovnávací gól, který po výborné přihrávce od Čejky vstřelil v patnácté minutě Peter Čupa. Uběhly další dvě minuty a domácí hráči se mohli radovat z vedení. Po krásné individuální akci dotlačil puk za Foglova záda Jiří Janata. Domácí dále pokračovali v tlaku, ale další branku se jim vsítit nepodařilo.

Druhá třetina začala stejně, jak skončila ta první. Karlovarští hráči se tlačili do zakončení, byli lepším týmem, ale žádná ze střel se nedostala za hostujícího gólmana. Po pár minutách se nám hra vyrovnala, ale k vidění byl celkem nezajímavý hokej plný nepřesností na obou stranách. Domácí měli výhodu jedné přesilové hry, kterou však nepřetavili ve třetí branku. Ke konci třetiny bylo na píseckých hráčích vidět, že chtějí ještě vyrovnat, ale skvěle chytající Frček svůj tým podržel. Po druhé třetině se tedy odcházelo do šaten za stále stejného stavu 2:1 pro domácí.

Ve třetí třetině byl naštěstí k vidění opět výborný hokej plný osobních soubojů a hlavně šancí. Tu první měl ve čtyřicáté čtvrté minutě Václav Krliš, který však sám před Foglem selhal. O minutu později se do snad ještě větší šance dostala dvojice Marcilis, Točík, kdy první jmenovaný ujížděl sám na Frčka, ale nepodařilo se mu domácího gólmana překonat, a tak se o to pokusil dorážející Točík, jenže ani napodruhé Frčka nepřekonal. V padesáté druhé minutě se už ale energetici mohli radovat. Martin Trapl se natlačil před hostující bránu a bekhendovým blafákem překonal Fogla. V tuto chvíli už to bylo tedy 3:1 a Písek nevypadal, že by chtěl se skórem něco dělat. Bylo to dané možná tím, že domácí hráči nepolevili a hráli pořád stejně aktivně. V poslední vteřině zápasu měl ještě šanci Václav Krliš, který se dostal do samostatného úniku, ale svojí kličku nedotáhl do gólového konce.

Ohlasy trenérů


Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary)
Myslím si, že to bylo urputné utkání proti nepříjemnému soupeři, který měl hru postavenou na velmi organizované defenzivě. Cením si toho, že i přes nepříjemný projev soupeře jsme se silou vůle protlačili k vítězství. Je potřeba vyzdvihnout zákrok brankáře Frčka za stavu 2:1, kdy jsme udělali chybu ve středním pásmu, a on nás udržel ve hře. My jsme velice rádi, že jsme získali body, které jsme potřebovali. Nyní máme před sebou dlouhou pauzu, ve které se připravíme na osm závěrečných bodů, které rozhodnou o naší účasti v play off.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy