Dorostenci udolali Porubu v prodloužení

Písečtí starší dorostenci vyzvali po delší herní pauze na domácím ledě ostravskou Porubu. Dvě třetiny utknání měli více ze hry hosté, kteří dvakrát vedli zásluhou kapitána Greše. Přesto se z výhry radovali domácí hokejisté - zápas došel až do prodloužení, které pohotovou dorážkou rozhodl David Pokorný.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 9. kolo, pá 14.2.2014
Písek
Poruba
3:2p
0:1, 1:1, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 27. Pixa (Bárta), 57. Jan Šergl, 62. Pokorný (Točík, Marcilis) – 16. Greš (Gola, Olšr), 29. Greš (Bartoň, Síkora). Rozhodčí: Bouzek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Koutenský, Turek, Setenský, Kadlec, Jiří Šergl, Jan Šergl, Točík, Marcilis, Bednařík, Rod, Skala, Bárta, Pixa, Pokorný, Strnad
Poruba: Sroka – Olšr, Síkora, Štěpán, Šípek, Ščurek, Široký, Boháč, Halška, Bartoň, Gola, Greš, Bialoň, Mládek, Kurnik, Csabala, Dohnal, Šustala, Csomor

V první třetině měli herně navrch hokejisté Poruby. Od úvodních minut dokázali svého soupeře dostávat pod tlak a vypracovali si řadu šancí. Spousta jejich slibných příležitostí ale vyhořela na nepřesné koncovce a tak se hosté dočkali až v 16. minutě, kdy na 0:1 skóroval kapitán Tomáš Greš. Domácí hokejisté se ale také mohli několikrát prosadit. Za zmínku stojí nebezpečné akce Točíka, Marcilise anebo nebezpečný výpad Bárty s Bednaříkem. Po úvodních dvaceti minutách vedla Poruba zaslouženě o jednu branku.

Ani v prostředním dějství se obraz hry nezměnil. Více ze hry měli opět hráči Poruby. Trochu překvapivě se z tlaku dokázali Písečtí vymanit gólem – Kolem obránce na levém kruhu se šikovně mihnul Jan Pixa a ukázkovým bekhendovým blafákem vymetl pravou šibenici. Hosté ale opět dokázali odskočit, když se podruhé v zápase trefil kapitán Tomáš Greš - na brankovišti bez přípravy přesně usměrnil přihrávku Radka Bartoňe vrátil vedení na hokejky hostů.

Třetí třetina vyzněla lépe pro domácí hokejisty. Ti převzali iniciativu hned od začátku poslední dvacetiminutovky a odměnou jim bylo vyrovnání, které svým důrazem v brankovišti zařídil Jan Šergl, který byl důrazný v brankovišti a dokázal puk v závaru dotlačit za brankovou čárku. Šlo se do prodloužení.

Na časomíře neuběhly ani dvě minuty z prodloužení, když přišel rozhodující úder z hole Davida Pokorného, ktrý dorazil střelu Jana Marcilise a rozhodnul o vítězi. Hosté byli zklamaní. Vzhledem k průběhu utkání je pro ně jeden bod jistě málo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy