Starší dorost Písku nestačil na Havířov

Velice hořkou porážku okusil náš starší dorost, který podlehl Havířovským jednoznačně o sedm branek. V průběhu utkání však neměl žádný tým jednoznačně navrch. Důkazem je počet střel na bránu, hosté zaznamenali jen o osm střeleckých pokusů více než Písečtí. I přes to zápas skončil jasnou výhrou AZ Havířova 7:0.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 10. kolo, so 15.2.2014
Písek
Havířov
0:7
0:0, 0:3, 0:4
Branky a nahrávky: 21. Pořízek (Bednář), 31. Fejko (Chroboček), 36. Fejko, 45. Polak (Orság, Hendrych), 55. Bednář (Hendrych, Orság), 57. Kiss (Orság, Ďurkáč), 59. Pořízek (Bednář, Chroboček). Rozhodčí: Pražák – Zíka, Němec. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 0:0, 0:7.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Turek, Sentenský, Kadlec, Jiří Šergl – Jan Šergl, Točík, Marcilis, Bednařík, Skala, Rod, Bárta, Pokorný, Pixa, Strnad.
Havířov: Šimeček – Chroboček, Dudek, Ďurkáč, Šteffko, Heinzl, Kiss – Pořízek, Bednář, Fejko, Orság, Kurovský, Hendrych, Pacas, Moravčík, Sap, Polak.
V sobotní pravé poledne odstartovalo extraligové utkání starších dorostenců mezi Pískem a Havířovem. Začátek zápasu byl často přerušován a nikdo se nedokázal dostat do vážnější šance. Až v šesté minutě, kdy Bednář nebezpečně táhnul na domácí bránu. Velká šance AZ gólem neskončila jen díky dobrému zákroku Fogla. V další třetiny se již hrálo mnohem rychleji, ovšem vyložených šancí bylo velmi málo. První část tak skončila bezbrankovou remízou.

Diváci se úvodní branky dočkali krátce po přestávce, k nelibosti většiny do domácí brány. V čase 20:49 se prosadil Radek Pořízek, krátce po skončení přesilové hry hostů, střelou z levého kruhu – 0:1. Za necelé čtyři minuty mohl srovnat Pixa, ale Šimeček měl při velké šanci Písku ještě větší štěstí. V čase 30:57 nastala totožná situace jako při první brance. Havířov se prosadil krátce po skončení přesilovky. Fogl neudržel střelu Chrobočka pod rukavicí a Kryštof Fejko dorazil kotouč do brány – 0:2. Na rozdíl tří branek zvyšoval náskok hostů v čase 35:45 opět Kryštof fejko, pro kterého to byl druhý přesný zásah v utkání – 0:3. Do závěrečné třetiny si tak hráči AZ odnášeli solidní náskok.

Ani na začátku třetí třetiny nikdo neměl výraznější převahu, ze čtvrté branky se však radovali hosté. V čase 44:20 se hráči AZ prosadili v signalizované výhodě. Orság přihrál Erichu Polakovi před bránu a druhý jmenovaný překonal domácího brankáře střelou mezi betony – 0:4. Trápení domácích v koncovce pokračovalo i nadále, naopak Havířovští přidali ještě tři góly. V čase 54:12 Hendrych přihrál do jízdy Lukáši Bednářovi, který se dostal do samostatného úniku. Sólo zakončil přesnou střelou k pravé tyči – 0:5. V čase 56:19 Filip Kiss přetavil přesilovou hru v šestou branku hostů – 0:6. Poslední slovo měl v čase 58:58 Radek Pořízek, který zamířil přesně pod horní tyč – 0:7. Starší dorostenci Havířova tak získali všechny body, po přesvědčivé výhře.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy