Starší dorostenci vybojovali důležité body v Litvínově

Písečtí starší dorostenci zabojovali na ledě chemiků z Litvínova a připsali si další důležité body v boji o záchranu v extralize. I díky hattricku útočníka Dominika Točíka zvítězili Písečtí 5:3, když si poradili i s dvoubrankovou ztrátou ještě v první třetině.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 13. kolo, pá 28.2.2014
Litvínov
Písek
3:5
2:2, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 10. Stříbrný (Reichel, Kučera), 15. Reichel (Stříbrný), 26. Chmelař (Bárdoš, Vostárek) – 16. Bárta (Koutenský), 18. Pokorný (Hanus), 40. Točík (Marcilis, Hanus), 45. Točík (Radoš), 56. Točík (Marcilis, Bárta). Rozhodčí: Luczkow – Armstark, Kopáč. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 172. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5.
Litvínov: Spěšný – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Moravec, Březák, Bočkaj, Chmelař, Helt, Jícha, Reichel, Kučera, Bárdoš, Stříbrný.
Písek: Fogl – Sentenský, Kadlec, Turek, Červinský, Šergl, Radoš, Hanus, Koutenský, Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Točík, Pixa.

Úvod utkání byl vyrovnaný z obou stran, menší šance byly po obou stranách. V 10. minutě se do vedení dostali domácí. V situaci dva na jednoho Reichel nahrál Josefu Stříbrnému před úplně odkrytou branku a ten neměl problém zakončit za záda Fogla, který se už nestihl přemístit. Chvilku na to se mohl Litvínov radovat znovu, protože se ocitl v obrovské šanci, kdy přes několik dorážek nedokázal překonat hostujícího gólmana Fogla.

V 15. minutě přišel faul Moravce a Litvínov se bránil dlouhých pět minut v početní nevýhodě. Uběhla minuta z přesilové hry Písku a litvínovský Kristian Reichel ve svém vlastním oslabení navýšil domácí vedení, když z mezikruží překonal hostujícího Fogla. Poté ale hostující své přesilové hry využili a František Bárta snížil litvínovský náskok na rozdíl jediné branky doklepnutím puku za brankovou čáru. Do konce Moravcova trestu zbývala minuta a Písek znovu trestal. David Pokorný se z kruhu trefil za Spěšného záda a vyrovnal stav utkání na 2:2.

V druhé třetině domácí vyměnili gólmany a už od začátku místo Spěšného nastoupil do branky Sklíba. Ve 24. minutě si velkou šanci vypracovali Reichel s Kučerou, nahrávka prvního jmenovaného však neprošla ke Kučerovi přes bránícího hráče a ten tak zhatil litvínovský pokus. Dvě minuty na to se Litvínov znovu dostal do vedení poté, co Bárdoš ze středního pásma bekhendem našel Jana Chmelaře, který rozhýbal gólmana a trefoval se do odkryté klece. V závěru třetiny ještě Písek vyrovnal stav utkání, pěknou kombinaci zakončil o tyčku do branky Dominik Točík.

Třetí třetina byla z pohledu diváka spíše nudná. Ve 44. minutě přidal další branku hostí Dominik Točík, který dorážel odraženou Radošovu střelu. Pět minut před koncem třetiny Písek navýšil na konečných 5:3 brankou Dominika Točíka, který z kruhu nedal Sklíbovi žádnou šanci a připsal si hattrick.

Ohlasy trenérů

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Dnes jsme to prohráli tím, že se náš hráč nechal zbytečně vyloučit na pět minut a do konce utkání. Za stavu 2:0, kdy jsme vedli jsme po pětiminutovém odstavení dostali dva góly. Poté Písek vycítil šanci a začal hodně bojovat, bruslit a zvládl to lépe než my. Musím říct, že nás dnes nepodrželi ani gólmani, protože 2 - 3 góly mohli chytit, oproti tomu, co chytali dřív, ale to je hokej. Písek je poslední a měl větší motivaci, protože my už nemůžeme jít ani nahoru ani dolů. Bohužel je tu pořád skupina hráčů, kteří makají celý zápas a pak menší skupinka, která si to někdy uleví a v tom vždycky dostaneme góla.

Roman Heindl (IHC Písek): My bojujeme nad propastí, jdeme do každého zápasu s velkou pokorou a snažíme se uhrát nějaký bod. Dnes jsme dostali rychlé dva góly, podařilo se nám srovnat utkání na 2:2, tím že nám v podstatě zranili hráče a dostali jsme pětiminutovou přesilovku. V tom jsme nějakým způsobem dokázali srovnat krok. Pak jsme samozřejmě měli štěstí a dalo by se říct, že jsme o malinko víc chtěli než Litvínov. Chtěl bych klukům strašně moc poděkovat za bojovný výkon.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy