V Ústí nad Labem starší dorost na body nedosáhl

Po vydařeném utkání v Litvínově se starší dorostenci postavili k dalšímu veledůležitému střetnutí. Tentokrát se utkali s dalším bojovníkem o záchranu - s ústeckými lvy. Severočeši získali rozhodující náskok ve druhé třetině, Písek sice snížil na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání se nezmohl.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 14. kolo, so 1.3.2014
Ústí nad Labem
Písek
3:1
0:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 29. Rubeš, 37. Rubeš (Ozom), 60. Kopta – 58. Marcilis (Koutenský, Sentenský). Rozhodčí: Turčan - Kokrment, Hynčica. Vyloučení:6:6. Využití:0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 22:27. Průběh utkání:2:0, 2:1, 3:1.
Ústí nad Labem: Kosina – Hucek, Zdvořáček, Benda, Michajličenko, Havlík D. – Drha, Macek, Kopta, Kašek, Navarra, Tůma, Rubeš, Koval, Ozom, Amirov
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Koutenský, Turek, Sentenský, Kadlec, Šergl – Bárta, Točík, Marcilic, Duchoň, Heřmánek, Skála, Radoš, Pixa, Pokorný, Bednařík, Rod

První třetina přinesla rychlý hokej. Úvod vyšel lépe Slovanu, který se dostal do několika dobrých šancí. Zejména Kašek s Koptou byli hodně aktivní. Největší šanci Písku zapříčinil Michajličenko, který za vlastní brankou špatně rozehrál. K puku se dostal Šergl, který pálil z první. Trefil jen právě Michaličenka. Ve 12. minutě se do velké šance dostal domácí Tůma, jeho střela však skončila jen na tyčce. Diváci ve Zlatopramen Areně viděli celkem čtyři vyloučení. Ani jedna početní výhoda nebyla využitá. Po první třetině tak platil stav bezbrankový.

Úvod druhého dějství patřil Slovanu. Kopta s Kaškem motali hlavy hostujícím obráncům. Tempo hry bylo stále velmi rychlé. První branka padla v čase 28: 54, kdy se prosadil domácí Filip Rubeš. Ústecký útočník obkroužil branku a kotouč zasunul mezi tyčku a brusli brankáře Fogla. Další branku mohl přidat Kašek, ale branku minul. Na druhé straně se rychlou střelou prezentoval Duchoň, letěla ovšem mimo. Během doby, co byla Lvíčata v oslabení, se velmi dobře jevil Navarra, který zkušeně držel kotouč co nejdále od Kosiny. Ve 37. minutě padla druhá branka. Ozom vybojoval puk u mantinelu a poslal ho volnému Filipu Rubešovi, který poslal kotouč mezi betony přemisťujícího se brankáře. Ústí vedlo 2:0 po dvou třetinách.

Do třetí třetiny vstoupilo lépe Ústí. Kašek se dostal do dobré palebné pozice, ale branku minul. Slovan hrál dobře takticky. Domácí bruslili s kotoučem na holích co nejdále od vlastní branky. S blížícím se koncem zápasu začal Písek stupňovat svůj tlak. Domácí malinko polevili a hosté snížili. Jan Marcilis překonal domácího brankáře Kosinu. Hostům vstřelená branka pomohla, byli aktivnější, lépe bruslili. Padesát sedm sekund před koncem Ondřej Kopta trefil prázdnou branku a Lvíčata vedla 3:1. Za tohoto stavu zápas skončil.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí): Každý bod je pro nás hrozně důležitý. Dnes jsme byli první dvě třetiny lepším mužstvem a hosty jsme přehrávali. V poslední třetině jsme inkasovali a udělali ze zápasu drama. Je to taková naše specialita.

Roman Heindl (IHC Písek): Byl to pro nás důležitý zápas, což věděli i hráči. Mrzí nás, že jsme nezískali body.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy