Starší dorost prohrál s letňanskými Letci a bude hrát baráž o udržení

Písečtí starší dorostenci srdnatě bojovali proti pražskému výběru z Letňan. Jihočeši vstřelili vedoucí branku v závěru první třetiny, ale aktivní hosté v prostředním dějství vyrovnali a ve třetí třetině zaslouženě výsledkový stav otočili. Velké šance domácích dorostenců likvidoval spolehlivý Dubský, ale zahanbit se nenechal ani písecký brankář Fogl, který byl velkou oporou svého týmu. Bohužel, písečtí mají po této porážce jistotu účasti v barážových bojích.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 15. kolo, pá 7.3.2014
Písek
Letňany
1:2
1:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 19. Pixa (Radoš) – 27. Honetschläger (Štosek), 53. Klečka (Burda, Poljanyčka). Rozhodčí: Bouzek - Jílek, Rovaš. Vyloučení: 5:5, navíc Pařík (LET) a Točík (PIS) - oba trest 5+20 po konci utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Písek: Fogl – Setenský, Kadlec, Turek, Červinský, Šergl, Radoš, Hanus, Koutenský, Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Klas, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Točík, Pixa
Letňany: Dubský – Pařík, Starosta, Zeliska, Kučera, Chvála, Štosek, Pražienka, Honetschläger, Burda, Poljanyčka, Klečka, Průžek, Tomek, Čapek, Hroboň, Polák
Písecký dorost se baráži nevyhne. Rozhodly o tom výsledky předposledního kola nadstavbové skupiny B. Písek vyzval v důležitém utkání Letce z Letňan. A domácí nezačali špatně, když se dokázali z tlaku hostů vymanit v závěru první třetiny vedoucí brankou - trefil se Jan Pixa, který pohledným bekhendovým blafákem zakončil samostatný únik - 1:0.

Pohodu ze závěru první třetiny si Písečtí přenesli i do úvodu druhého dějství. Nedokázali ovšem slibné příležitosti zužitkovat. Ke slovu se dostali Pražané - pohotová teč Tomáše Honetschlägera zapadla přesně do branky jinak skvěle chytajícího Fogla - 1:1.

Hosté měli více ze hry zřejmě po celý zápas, i když někdy musel požáry v obraně hasit brankář Dubský, o jehož vytížení s písečtí útočníci starali. Ve třetí třetině tlak Letců ještě zesílil a nakonec se jim podařilo vývoj otočit. Jan Klečka se nejlépe zorientoval v závaru na brankovišti a doklepl puk do branky - 1:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy