Poslední zápas základní části píseckému dorostu nevyšel

Především díky pozorné obraně karlovarských hráčů odešli naši starší dorostenci ze sobotního duelu naprázdno. Hosté se dokázali prosadit v každé třetině jednou. Jihočeši zaznamenali pouze jednu branku. Starší dorost nyní budou čekat zápasy o udržení v extralize.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 16. kolo, so 8.3.2014
Písek
Karlovy Vary
1:3
1:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Marcilis (Heřmánek) – 3. Nguyen (Krliš), 24. Osmík (Krliš), 42. Dimitrov. Rozhodčí: Souček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 19:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Koutenský, Turek, Kadlec, Sentenský, Šergl – Duchoň, Rod, Marcilis, Skala, Heřmánek, Pokorný, Radoš, Pixa, Bárta, Bednařík, Klas.
Karlovy Vary: Harakal – Rulík, Adam, Vodička, Soudský, Binias, Bahounek, Beer, Prachař – Hauzr, Dimitrov, Čejka, Krliš, Osmík, Nguyen, Trapl, Janata, Svoboda, Hubáček, Troška, Kurfürst.

Extraligové utkání mezi Pískem a Energií začali lépe hosté a již v čase 2:11 se dostali do vedení. Krliš přihrál do jízdy Tomáši Nguyenovi, který se dostal do samostatného úniku. Akci zakončil střelou mezi betony. Fogl sice rychle sklapnul betony k sobě a kotouč trochu zpomalil, v cestě za brankovou čáru mu však nezabránil – 0:1. Odpověď Píseckých přišla v čase 8:00, kdy domácí sehráli stejnou akci jako jejich soupeř. Heřmánek přihrál do jízdy Janu Marcilisovi, který se dostal do samostatného nájezdu, který zakončil přesnou střelou k levé tyči – 1:1. Vedení mohl hostům vrátit Svoboda, ale jeho bekhendové zakončení Fogl vystihnul.

Na začátku druhé části se Karlovarští dokázali prosadit ve vlastním oslabení. A i do třetice se jednalo o akci, při které se útočící hráč dostal do samostatného úniku. V čase 23:23 Martin Osmík zakončil nájezd úspěšnou bekhendovou kličkou – 1:2. Hosté ve dvacáté deváté minutě nabídli Písku zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu, Jihočeši však tuto příležitost nedokázali přetavit ve vyrovnávající branku. Po zbytek hry ve druhé periodě měli hosté více ze hry, další branku však již gólman Fogl nepovolil. Hosté si tak do závěrečné části odnášeli těsné vedení

Také vstup do třetí třetiny se lépe vydařil Karlovarským. V čase 41:40 Marek Dimitrov využil zmatků před domácí bránou a dorazil kotouč za brankovou čáru – 1:3. Na začátku padesáté čtvrté minutě mohli Energetici navýšit vedení při minutové dvojnásobně přesilové hře. Proti byl ovšem brankář Fogl. Ve zbytku zápasu si hokejisté Karlových Varů pohlídali dvoubrankové vedení, které udrželi až do závěrečné sirény.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy