Starší dorost v úvodu baráže udolal Kozly z Kolína

Písečtí starší dorostenci zahájili boje o záchranu extraligové příslušnosti zápasem s úspěšným celkem druhé nejvyšší soutěže z Kolína. Středočeši byli zdatným soupeřem a Píseckým dokázali zavařit hlavně v přesilových hrách. Dvakrát se v zápase prosadil písecký útočník Pixa, který si na své konto připsal i vítěznou branku.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 1. kolo, pá 14.3.2014
Písek
Kolín
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Pixa (Duchoň), 34. Pixa (Turek, Rod), 51. Točík (Marcilis, Koutenský) – 26. Černý (Hájek Adam). Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 7:5, navíc Koutenský (PIS) 10 min. osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Písek: Fogl (Hauser) – Červinský, Hanus, Koutenský, Turek, Sentenský, Kadlec, Šergl – Klas, Točík, Marcilis, Bárta, Heřmánek, Duchoň, Radoš, Pixa, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík
Kolín: Jelínek (Martínek) – Adam Hájek, Pokorný, Křeček, Málek, Sladký – Jelínek, Kozák, Čureja, Černý, Hyšpler, Jiráň, Mašlonka, Jan Hájek, Čtvrtečka

Písečtí dorostenci vstoupili do prvního barážového zápasu aktivně. Po několika šancích udeřili v polovině sedmé minuty, kdy se pohotovou ranou nad pravý beton prosadil Jan Pixa - 1:0. Hostům se v závěru třetiny naskytla zajímavá možnost v podobě přesilové hry, ale do kabin šla obě mužstva za jednobrankového vedení Jihočechů.

Hned v úvodu druhého dějství dostali hosté další přesilovku, při které zahrozil Kozák. Další velkou šanci už ale Kozlové využili. A opět jim k tomu posloužila přesilová hra. V dvojnásobné početní výhodě se trefil Martin Černý. Na vyrovnávací branku domácí zareagovali ve 34. minutě, když Jan Pixa tečoval střelu od modré čáry a vrátil vedení zpátky na domácí hokejky - 2:1.

Početní výhodu dokázali zužitkovat i písečtí hokejisté. Podařilo se jim to necelých deset minut před závěrečným hvizdem, kdy Dominik Točík po dvaadvaceti vteřinách přesilovky doklepl puk za bezmocného brankáře kolínských Kozlů - 3:1. Písečtí starší dorostenci si tak v úvodním zápase připsali důležitý tříbodový zisk, na který budou chtít navázat v nedělním utkání v Ústí nad Labem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy