Třebíč zaskočila písecké starší dorostence a překvapivě zvítězila

Písečtí starší dorostenci zaváhali s papírově slabší Horáckou Slavií z Třebíče. Domácí sice zásluhou Duchoně vstřelili první branku, ale nebylo jim to nic platné. Třebíč bleskurychle vyrovnala a po bezgólové druhé třetině zasadila ve třetí třetině rozhodující údery. Jihočeští mladíci si tak cestu za záchranou soutěže mírně zkomplikovali.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 3. kolo, pá 21.3.2014
Písek
Třebíč
1:3
1:1, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 15. Duchoň (Radoš) – 15. Urban (Ferda, Oburka), 41. Všetečka (Ferda, Wasserbauer) , 60. Všetečka. Vyloučení: 1:5, navíc Svoboda a Urban (oba TRE) - 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Koutenský, Jiří Šergl, Setenský, Turek, Horák, Bednařík, Točík, Marcilis, Jan Šergl, Heřmánek, Radoš, Rod, Bárta, Duchoň, Skala, Klas, Pokorný
Třebíč: Svoboda – Hort, Houdek, Oburka, Kabelka, Šimka, Wasserbauer, Kajnar, Tůma, Všetečka, Ferda, Matov, Urban, Maštera, Novák, Michálek

V první periodě nebylo k vidění příliš hokejové krásy. Vypadalo to, že oba týmy jsou hlavami ještě v kabině. Nakonec se ale diváci přece jen dočkali branek, a to na obou stranách kluziště. Nejprve využil snadnou dorážkou přesilovku Jiří Duchoň a vzápětí se z bleskurychlé vyrovnávací branky radoval třebíčský Ondřej Urban. Do kabin odešla obě mužstva za zasloužené remízy 1:1.

Druhá třetina branku nepřinesla, i když velké šance měli na hokejkách Písečtí Marcils a Bednařík. Zajímavou možnost měla také Horácká Slavia - útočná trojice hostů se v závěru prostředního dějství vydala do přečíslení tří na jednoho, ale zbrklé zakončení Michálka zhatilo naděje na otočení stavu.

Závěrečné dějství přineslo úplně jiný obraz hry, než předešlé minuty. Mohla za to především vstřelená branka Třebíče z první minuty třetí třetiny - kapitán Jiří Všetečka jako první našel odražený puk a uklidil ho do prázdné branky. Iniciativu převzali hosté z Vysočiny, přes které se domácí borci jen těžko dostávali do příležitostí. Vyrovnat mohl Jan Šergl, nebo Dominik Točík, ale místo radosti na písecké střídačce přinesl závěr zasloužené úsměvy v obličejích dorostenců Třebíče. Jiří Všetečka totiž na začátku poslední minuty ujel všem a s přehledem zakončil mezi Foglovy betony - 1:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy