Důležitý krok staršího dorostu k záchraně se zrodil na ledě Kolína

Písecký starší dorost odjel k důležitému utkání do Kolína. Písečtí přistoupili k utkání velmi zodpovědně a v podstatě celé utkání kontrolovali. Po dvou gólech v první třetině se dostali Písečtí do vedení, které však ve druhé třetině zúžil Kozák. Jihočeši ale zachovali chladnou hlavu a ve třetí třetině přidali ještě další dvě branky. Po výsledku 4:1 se tak Písek dostává znovu na druhé místo, které zajišťuje účast v příštím ročníku Extraligy staršího dorostu.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 4. kolo, ne 23.3.2014
Kolín
Písek
1:4
0:2, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 29. Kozák (Černý) – 10. Šergl (Koutenský, Marcilis), 19. Točík (Červinský, Koutenský), 47. Heřmánek (Červinský, Marcilis), 51. Koutenský (Červinský, Točík). Rozhodčí: Battěk – Nepomucký, Špála. Vyloučení: 6:3, navíc Málek (KOL) - osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 19:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Kolín: Martínek – Křeček, Málek, A. Hájek, Pokorný – Čureja, Kozák, Černý, Hyšpler, Jiráň, Mašlonka, J. Hájek, Čtvrtečka, Jelínek, Sladký.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Koutenský, Jiří Šergl, Radoš, Turek, Sentenský, Horák – Jan Šergl, Točík, Marcilis, Duchoň, Heřmánek, Pokorný, Klas, Pixa, Rod, Skala, Bednařík, Bárta.

Utkání začali náporem hosté, kteří věděli, že z dnešního utkání již není úniku. Velké množství střel mířící na Martínka neskončilo góly a hra se pomalu přesunula do stádia urputného boje o každý centimetr. Gól z toho nakonec vytěžil Písek, který využil prázdné branky Jan Šergl a posunul Písek do vedení - 0:1. Kolín se v další fázi utkání snažil dotáhnout skóre, ale Písek, jakožto extraligový mančaft, si počínal sebejistě a zkušeně a tak nepovoloval Kolínu téměř žádné útočné manévry. Druhý gól utkání přidal těsně před koncem první třetiny Dominik Točík - 0:2.

Písek pokračoval v již nastoleném tempu, zatímco domácí přidali bruslařsky. to znamenalo větší problémy pro hostující obranu. Na přelomu druhé třetiny ujel domácí Luboš Kozák a snížil - 1:2. Po obdrženém gólu jakoby si Písek uvědomil, že ještě není konec a opět nastartoval svůj útočný motor naplno.

Ve třetí třetině již Písek nechtěl nic nechat náhodě a svého soupeře doslova mačkal v útočném pásmu. Hosté tak mohli velmi litovat nevyužitých šancí, které si vytvořili. Třetí gól přidal po bezvadné teči Jan Heřmánek a nasměroval tak Písek za důležitým vítězstvím. - 1:3. Písek tak začal hrát velmi zodpovědně, naopak od svého soupeře, který Píseckým dokonce nabídl přesilovku 5 na 3. Tu hosté využili díky Davidu Koutenskému, který se prosadil výstavní ranou pod horní tyč - 1:4. Závěr utkání již nabídl pouze kontrolovanou hru ze strany Písku a vyhecovaný závěr z pohledu domácích.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy