Jihlavská Dukla nedala staršímu dorostu šanci

Jednoznačnou výhrou o pět branek skončilo sedmé kolo RAKO extraligy staršího dorostu ve skupině střed mezi Pískem a Jihlavou. O převaze Dukly vypovídá i poměr střel. Nutno dodat, že písecký brankář Hauser ještě několik stoprocentních šancí soupeře zneškonil. Písek tak na první body v letošní soutěžením ročníku stále čeká.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 7. kolo, pá 26.9.2014
Písek
Jihlava
0:5
0:1, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 6. Kousal, 33. Bambula (Srnský), 36. Pražák (Kousal, Váňa), 49. Peschout (Vala), 60. Pospíchal (Kousal). Rozhodčí: Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 11:48. Průběh utkání: 0:5.
Písek: Hauser – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
Jihlava: Brož – Pospíchal, Pražák, Váňa, Smutný, Klofáč, Krtek – Kolouch, Srnský, Najman, Ondráček, Mejzlík, Berka, Bambula, Peschout, Vala, Kousal, Zayml, Oščádal

Po první třetině se ujali zaslouženého vedení hosté z Jihlavy. Domácí hokejisty srážela hlavně vlastní nedisciplinovanost. Naopak Dukla se v přesilovkách dostala do tempa. Hosté paradoxně udeřili ve vlastním oslabení, když se v samostatném úniku prosadil střelou pod vyrážečku Pavel Kousal a rozradostněl střídačku Dukly- 0:1.

Druhá třetina se hrála prakticky na jednu branku. Svědčil o tom i hodně rozbruslený led v píseckém obranném pásmu po závěrečné siréně. Na domácího gólmana Hausera se valil jeden útok za druhým a hlavně díky němu neskončilo utkání ještě větším debklem pro Písek. Dvoubrankové vedení zajistil Dukle svou aktivitou před brankou Jiří Bambula, který zakončil přesně nad beton píseckého brankáře. Na 3:0 z pohledu hostů zvyšoval po parádní akci Vojtěch Pražák, jenž po křižné přihrávce pohotově usměrnil za Hauserova záda přihrávku Kousala.

Obraz hry se nezměnil ani ve třetí dvacetiminutovce. Kapitán Jihlavy Richard Peschout zvyšil na 4:0 pro Duklu, když střelou z mezikruží odrazil kotouč o pravou tyč. Půl minuty před koncem završil střelou nad rameno Ladislav Pospíchal na konečných 5:0.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy