Souboj o jih Čech zvládl lépe budějovický Motor

Krutým výsledkem pro písecký starší dorost skončilo jihočeské extraligové derby s Českými Budějovicemi. Až do třetí třetiny byl k vidění rychlý a tvrdý hokej, hosté o svém vítězství rozhodli slepenými góly v prostřední a poslední dvacetiminutovce. Písek tak zůstává stále na poslední příčce.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 11. kolo, pá 10.10.2014, Zimní stadion Písek
Písek
České Budějovice
2:7
2:2, 0:2, 0:3
Branky a nahrávky: 10. Tejko (Strnad, Polanský), 15. Strnad (Tejko, Polanský) – 1. Bahula (Vráblík), 4. Bahula (Jiřinec, Vráblík), 33. Schmidmayer (F. Bárta), 34. J. Bárta (Doktor), 44. Pánek, 44. Klinecký (J. Bárta), 55. Mašek (Kachyňa). Rozhodčí: Talpa – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 34:50. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:7.
Písek: Toman (44. Kříž) – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík.
České Budějovice: Kváča – Kadlec, Kuchyňa, Farka, Kubeš, Klinecký, Benda, Švagr, Svoboda – Bláha, Pánek, Schmidmayer, Vráblík, Bárta, Jiřinec, Šulek, Bahula, Doktor, Bárta, Pospíšil, Mašek

Bleskový start. Tak vypadal úvod zápasu v podání Motoru, který udeřil už po půl minutě a navíc i v oslabení. Autorem úvodní branky zápasu byl Erik Bahula. Stejný hráč skóroval i na konci čtvrté minuty, kdy dorazil kotouč za bezmocného Tomana – 0:2. Hosté hráli ve vysokém tempu a zdálo se, že si z mistrovského utkání udělají exhibici.

Písečtí se ale zvedli a ještě do přestávky srovnali krok. Po deseti minutách hry byl na brankovišti aktivní Miroslav Tejko a o čtyři a půl minuty později vyrovnal v přesilovce Karel Strnad. Ten samý hráč mohl v závěru třetiny dokonat obrat, ale s jeho samostatným únikem si brankář Kváča poradil.

Stovka diváků viděla pohledný hokej s řadou šancí a tvrdých střetů. Po polovině zápasu vstřelili dorostenci z krajského města rozhodující trefy. Karel Schmidmayer si připsal vítěznou branku utkání, chvíli po něm přidal čtvrtý gól Motoru kapitán Jan Bárta, jenž za Tomanova záda dorazil kotouč odražený od zadního mantinelu – 2:4.

Další dva slepené góly přidali hosté krátce po začátku třetího dějství. Po rychlé samostatné akci zvýšil na 2:5 Oliver Pánek a po dalších dvaceti sekundách se z šestého gólu Českých Budějovic radoval Daniel Klinecký. Po tomto gólu opustil píseckou branku brankář Toman, kterého nahradil Kříž z mladšího dorostu. I toho budějovičtí hráči překonali, když ránu od modré dorazil za jeho záda Martin Mašek. České Budějovice si tak připsaly zaslouženou výhru.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy