Těsný souboj s Pardubicemi vítězný pro hosty

Dva inkasované góly v první třetině zápasu s Pardubicemi rozhodly zápas osmého kole RAKO extraligy staršího dorostu. Východočeši jasně opanovali úvodní dějství, pak ale domácí hru vyrovanli a podařilo se jim i snížit. Koncovku vyrovnaného souboje zvládli lépe hosté, kteří vedení uhájili.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 19. kolo, so 1.11.2014
Písek
Pardubice
1:3
0:2, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 29. Bednařík – 11. Horyna (Krejčík), 16. Voženílek, 60. Voženílek. Rozhodčí: Svoboda – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 14:51. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Písek: Hauser – Stodolovský, Klochko, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Marek, Javůrek, Vostarek, Tejko, Hadrava, Torba, Branský, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
Pardubice: Klouček – Faltys, Horyna, Žouželka, Kučera, Mikulčák, Boček, Budík, Bureš, Krejčík, Tomaník, Petrus, Hoskovec, Roubal, Machala, Kubišta, Dušek, Voženílek

V první třetině měli více ze hry pardubičtí starší dorostenci. Zaslouženě si vybojovali dvoubrankový náskok po trefách Josefa Horyny od modré a Davida Voženílka zblízka. Písečtí ale také nebyli bez šance. Trefit se mohli Bendařík, Branský nebo Pixa.

Písečtí starší dorostenci v druhé třetině ukázali, že nedají svou kůži lacino. Lukáš Bednařík se po důrazu za brankou prosadil, když vybojoval puk za brankou, obtočil se kolem brankoviště a forhendem zasunul pod Kloučkovým betonem. Šance na vyrovnání měli domácí šest minut před koncem, kdy dobré příležitosti nevyužili Hadrava a Bendařík.

Od druhé třetiny byli Písečtí hostům z Pardubic rovnocenným soupeřem. Ve třetí třetině byl k vidění tuhý boj – nikdo nechtěl udělat chybu. A když domácí své příležitosti nevyužili, odhodlali se v závěru ke hře bez brankáře. Tu sice Východočeši nevyužili, ale v poslední minutě přesto kapitán David Voženílek zvýšil trefou z mezikruží pod vyrážečku na konečných 1:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy