Jihlavská Dukla nad síly píseckých starších dorostenců

Dlouhou dobu drželi s Jihlavou, co se týče skóre, vyrovnanou partii. Ještě po dvou třetinách za stavu 0:1 žhavili starší dorostenci Písku naději na body, závěrečná část ale definitivně rozhodla o vítězství Dukly.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 21. kolo, so 15.11.2014
Písek
Jihlava
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 58. Polanský (Brabec, Strnad) - 7. Peschout (Najman, Váňa), 48. Najman (Kousal, Peschout), 52. Ondráček (Pražák). Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Zíka. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 23:44. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Písek: Hauser – Klochko, Turek, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Vostarek, Javůrek, Tejko, Hadrava, Torba, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
Jihlava: Brož – Pražák, Srnský, Váňa, Smutný, Huňáček, Klofáč – Kolouch, Najman, Čermák, Ondráček, Mejzlík, Peschout, Vala, Kousal, Oščádal

Hosté z Jihlavy začali od prvních vteřin aktivně a poměrně brzy mohli jít do brankového vedení. V úvodní minutě se po levé straně uvolnil Peschout a svou individuální akci završil ranou švihem, která se zastavila o tyč již překonaného Hausera. Stejný hráč Dukly se dočkal až v polovině 7. minutě utkání, kdy mu přesnou přihrávku napříč kluzištěm adresoval Najman a Richard Peschout namířil puk přesně k levé tyči – 0:1.

Příliš mnoho ofenzivně laděných akcí první třetina zápasu ve svém dalším průběhu nepřinesla. Mírnou převahu si však nadále udržovala jihlavská Dukla a rušněji bylo před domácím Hauserem. Písek mohl dorovnat skóre při dvou přesilových hrách, ani v jednom případě ale svého soupeře pod výraznější tlak Jihočeši nedostali. Největší šanci první dvacetiminutovky si hráči Písku vypracovali v 17. minutě, kdy střelu od modré nejprve dorážel Bednařík a po něm ještě Klas, kotouč však přešel brankovou čáru až po přerušení.

Na začátku prostřední fáze zápasu se Jihočeši přece jenom mohli dočkat vyrovnání. Po ráně z Pixovy hole se probojoval k dorážce Klas, ve velmi výhodné pozici ale nasměroval kotouč mimo klec. Na druhé straně hřiště se Dukla vzápětí snažila o vylepšení svého skóre. Blízko navýšení jihlavského náskoku byl Čermák, který před ležícím Hauserem zvládl ještě do bekhendu, ležícího brankáře Písku ale z bezprostřední blízkosti pokořit nedokázal.

Hra ve druhé třetině byla značně poznamenána řadou dvouminutových trestů na obou stranách. Vyloučených bylo během druhých dvaceti minut hned sedm hráčů, přičemž v samotném závěru třetiny hráli jihlavští hokejisté 45 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ani to však nevedlo k prolomení dlouhého čekání na druhý gól zápasu.

Do třetí třetiny se tak šlo za stejného stavu jako do té předešlé a hubené vedení Dukly dávalo závěrečné části příslib tuhého boje. Důležitou druhou branku zápasu však vystřelili ve 48. minutě hosté a výrazněji se přiblížili k bodům. Na 0:2 poupravil skóre reprezentant do sedmnácti let, Ondřej Najman, který prostřelil Hausera ranou z levého kruhu.

Duklu vstřelená branka nakopla a o čtyři minuty později se hostující střídačka potřetí zaradovala. Pražák vyslal do samostatného úniku nepokrytého Jiřího Ondráčka, který tváří v tvář proti Hauserovi uspěl, když poslal puk k pravé tyči – 0:3. V samotném závěru ještě Písečtí snížili díky Markovi Polanského, jenž uspěl ranou mezi betony, to bylo však vše, co sobotní zápas nabídl. Jihlava uspěla na jihu Čech v poměru 3:1 a bere všechny body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy