Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 28. kolo, so 6.12.2014
Jihlava
Písek
8:2
5:2, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 6. Smutný (Čermák, Mejzlík), 9. Srnský (Mejzlík), 11. Kousal (Peschout), 14. Peschout (Klofáč), 18. Vala (Ondráček, Kolouch), 45. Ondráček (Srnský), 59. Chylík (Pražák, Čermák), 60. Čermák (Srnský, Mejzlík) – 16. Vostarek (Pixa), 20. Strnad (Tejko). Rozhodčí: Hejduk – Jeletz, Guth. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 61:15. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Jihlava: Kořenář – Srnský, Pražák, Váňa, Huňáček, Smutný, Klofáč – Ondráček, Vala, Kolouch – Peschout, Najman, Kousal – Čermák, Mejzlík, Chylík
Písek: Hauser – Kozák, Vostarek, Novotný, Turek, Stodolovský, Rákosník – Klas, Pokorný, Pixa – Hadrava, Polanský, Javůrek – Strnad, Marek, Tejko

O osudu celého zápasu posledního kola základní části RAKO extraligy staršího dorostu rozhodla první třetina. Již na začátku druhé minuty se v dobré pozici zjevil Kousal, ale netrefil branku. Jihlava byla od prvních minut aktivnější a Kořenář se v brance Dukly doslova nudil. Na konci šesté minuty vystřelil z pravé strany Michal Smutný a puk skončil přes zakrytý výhled gólmana až v síti. Písek se nezvedl ani při vlastní přesilovce, na ledě početný výhoda hostí nebyla znát. Po jejím skončení nejprve Vladimír Srnský z levého kruhu těsně netrefil klec, tak to zkusil znovu a napodruhé se již radoval. Utekla minuta a půl a trefy do černého se dočkal také domácí snajpr Pavel Kousel, který zblízka nedal píseckému gólmanovi šanci

První vážnější šanci si hosté vypracovali při druhé přesilovd. Pokorný se řítil sám na Kořenáře, který nemusel zasahovat, písecký hráč totiž vysoko přestřelil. Detonáž hostí pokračovala, v jihlavském oslabení ujel Klofáč s pukem, předložil jej Richardu Peschoutovi a červenožlutí vedli již 4:0. Minutu a půl na to se radovali i hosté. Pixova střílená přihrávka se odrazila před branku k Oliveru Vostarkovi, jenž se tváří v tvář gólmanovi prosadil. Přesilovou výhodu dostala také Jihlava a využila jí dokonale. Po obrovské tlačenici nedokázali procpat puk do brány Kolouch s Ondráčkem. Kus černé gumy si před brankou našel Lukáš Vala a jeho žabička zaplula přesně do sítě. Gólové hody první části zakončil půlminuty před koncem Karel Strnad, který si před brankou našel odražený puk po střele Tejka a stanovil stav zápasu na 5:2.

Písečtí se rozhodli ponechat svého gólmana v brance i po další část a ten se jim za to odvděčil dobrým výkonem. Jestliže v úvodní části inkasoval během dvanácti minut pět gólů, prostřední periodu držel jihlavské střelce na uzdě. Nutno však podotknout, že Dukla výrazně ubrala z nastaveného tempa. V polovině zápasu se po přesném pasu Kousala neprosadil zblízka Peschout, Hauser zasáhl betonem. Na gólmana si nepřišel ani domácí kapitán Vala po střele z levého kruhu. Písek zahrozil průnikem Javůrka, který se bez větších potíží dostal až před Kořenáře, ale nepřekvapil jej. Výborný zákrok poté předvedl hostující muž v brance. Čermák na něj upaloval a pokusil se o kličku do forhendu, Hauser však znovu zasáhl betonem a zneškodnil i Mejzlíkovu dorážku.

Když se zkraje třetí třetiny neprosadil zblízka ani Kolouch, muselo se na gól čekat až do pětačtyřicáté minuty. Ta byla ve znamení využité početní výhody Dukly. Střela Srnského se odrazila k Jiřímu Ondráčkovi a ten již moc dobře věděl, jak zblízka překonat gólmana. Přinést další gól mohla přesilovka Jihlavy, místo toho zahrozili hosté po rychlém průniku Klase, jehož střela z mezikruží těsně minula pravou tyč. Na druhé straně se o další gól snažil znovu Ondráček, branková konstrukce však byla proti a domácí mladík nechal zacinkat tyčku Hausera.

V čase 58:32-59:08 domácí zakončili demolici Písku. Nejprve pohlednou kombinací, při které Pražák vybruslil s pukem k levé tyči, vylákal Hausera z klece a podél brankové čáry předložil kotouč Kryštofu Chylíkovi, jenž jej zametl do opuštěné klece. Poté akci Mejzlíka se Srnským zakončil osmým gólem Dukly David Čermák. Domácí rozhodně nebyli daleko od desítky, neboť v poslední půlminutě Ondráček v úniku přestřelil branku a Vala zblízka mířil: nad horní tyčku. Skóre však zůstalo na konečných 8:2 pro Duklu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy