Písek ovládl derby se Strakonicemi a připsal si osmé vítězství v řadě

Derby se Strakonicemi zpravidla nepřináší výraznější brankový rozdíl. Zatím poslední odehrané utkání obou mužstev však přineslo poměrně jednoznačné vítěství Písku, ačkoliv necelá tisicovka diváků dlouhou dobu přihlížela obostranně vyrovnané bitvě. Zápas se strhl na stranu domácího celku až v závěrečném dějství, kdy Písečtí zaznamenali hned tři branky a definitvně tak rozhodli o svém dalším vítězství.
KL mužů 2014/2015, 18. kolo, so 10.1.2015
Písek
Strakonice
5:1
1:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 3. Kudrna (Gába), 36. Vlk (Gába, Kudrna), 48. Gába (Mošovský), 55. Slavík (Kudrna, Sýbek), 60. Mošovský (Gába, F. Procházka) - 25. Bazgier. Rozhodčí: Macák - Deim, Hřídel. Vyloučení: 7:8, navíc Mošovský (PIS) - 10 min. OT - Kašpar (STR) - 10 min. OT, Papež a Major - oba 10 min a OT do konce. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 890. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Písek: Pipek - Jirků, Volf, Kudrna, F. Procházka, Vejda, P. Procházka, M. Hřebíček, Koutenský - Sýbek, Novák, Javůrek, Jungbauer, Gába, Šimoník, Slavík, Mošovský, Vlk, Duchoň.
Strakonice: Havelec - Kašpar, J. Hřebíček, Kovář, Ondrejec, Hrubý, Gross, Bazgier, Růžička, Binder, Dlouhý, Major, Kepl, Andrle, Papež, Pangrác, Křenek, Kurečka

Ohlasy trenérů

Roman Vlček, trenér IHC Písek: Z naší strany to nebylo zrovna vydařené utkání, ale samozřejmě jsme rádi, že se podařilo zápas vyhrát. Výsledek 5:1 hovoří zcela jednoznačně, zase tak snadné vítězství to ale rozhodně nebylo. Bylo to emotivní utkání s řadou vyloučení a myslím, že hra byla vcelku vyrovnaná. Nehráli jsme podle našich představ, ale hlavní je vítězství.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy