Starší dorost otočil zápas s kladenským PZ a stále živí naději na záchranu

Nervy drásající duel s týmem PZ Kladno nakonec písečtí hráči zvládli za tři body, i když cesta k nim byla hodně trnitá. Po první třetině prohrával Písek 0:2 a o gól vedli hosté i ve třetí třetině. Srdnatý výkon nakonec přinesl domácím vyrovnání a i vítězný gól. Díky drobné ztrátě Vsetína starší dorostenci IHC stále mohou živit naděje na záchranu v soutěži.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 5. kolo, pá 9.1.2015
Písek
PZ Kladno
5:3
0:2, 2:0, 3:1
Branky a nahrávky: 28. Novotný (Pokorný, Schwamberger), 39. Strnad (Schwamberger), 48. Vostarek, 51. Klas (Stodolovský, Novotný), 60. Pokorný (Schwamberger) – 5. Toula (Novotný), 6. Vostárek (Jizba), 46. Vostárek (Jizba, Toula). Rozhodčí: Poskočil – Vondráček, Šperl. Vyloučení: 8:7, navíc J. Novotný (PZK) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 40:19. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Písek: Hauser – Stodolovský, Koc, Klochko, Turek, Novotný, Kozák, Radoš, Marek, Javůrek, Pokorný, Schwamberger, Vostarek, Tejko, Hadrava, Torba, Pecka, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
PZ Kladno: Karlík – Straka, Rampfel, Vlk, Němec, Libecajt, Toula, Ďuračka, Kučera, Nekvinda, Jizba, Novotný, Dvořák, Jeřábek, Vach, Vostárek, Mrkvička

Hosté z Kladna vstoupili do utkání velmi aktivně a zaslouženě vyhráli úvodní dějství o dvě branky. Nejprve zamířil po brejku přesně Štěpán Toula. Po další minutě a půl dorazil kotouč do volného prostoru v brance Martin Vostárek.

To, co se podařilo v první části hostům, se povedlo ve druhé třetině i Píseckým. Na 1:2 snížil dělovkou od modré čáry v přesilovce Dominik Novotný. V předposlední minutě druhého dějství vyrovnal po pěkné Schwambergerově přihrávce zpoza branky Karel Strnad.

Třetí třetina byla nervózní. A hodně tvrdá. Kladenští se dostali do vedení zásluhou teče Martina Vostárka, ale domácí dorostenci dokázali zápas ve svůj prospěch otočit. O chvíli později totiž svou tečí uspěl písecký Oliver Vostarek a deset minut před koncem otočil stav Tomáš Klas. V závěru přidal pátou branku při hře hostů bez brankáře David Pokorný.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy