Starší dorost hlásí výhru nad Porubou

Starší dorost poprvé po reprezentační pauze nastoupil do boje o záchranu extraligy v daleké Porubě. Podle vývoje skóre bylo znát, že týden přípravy Písečtí odpracovali naplno. Již v první třetině neuvěřitelným vedením 0:4 dali najevo chuť k vítězství, které si nenechali ujít a utkání vyhráli s výsledkem 3:5.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 11. kolo, pá 13.2.2015
Poruba
Písek
3:5
2:4, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 19. Korec (Malát, Halška), 20. Nardelli (Horváth), 57. Dohnal (Široký, Nardelli) – 6. Hadrava (Pokorný, Vostarek), 9. Radoš (Vostarek, Pokorný), 15. Radoš (Pixa, Turek), 16. Vostarek (Pixa), 30. Pokorný (Turek, Vostarek). Rozhodčí: Klapetek – Řezáč, Moravec. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.
Poruba: Škoda (10. – 16. Bayer) – Olšr, Bijota, Skoka, Šustala, Široký, Boháč, Halška, Prokeš, Prepsl – Holub, Csabala, Malát, Stach, Dohnal, Nardelli, Bialoň, Žídek, Horváth, Irgl, Korec
Písek: Hauser – Stodolovský, Hora, Turek, Novotný, Kozák, Radoš – Marek, Pokorný, Vostarek, Hadrava, Torba, Pecka, Schwamberger, Polanský, Klas, Bednařík, Pixa

Domácí vstoupili do utkání velice špatně. Chyby, které domácí dělali, dokázal Písek snadno využívat, takže se snadno dostával do útoku, ale branka padla až v šesté minutě. První, kdo překonal porubského Škodu, byl Vladimír Hadrava. Pod víko se poté strefil Jan Radoš a Písek začínal cítit převahu, takže tlačil čím dál víc. V desáté minutě si šel Škoda oddychnout na střídačku a do klece se postavil Bayer.

Jenomže ani Bayer nedokázal uhlídat klec před dotěrnými hosty. Po vyloučení Boháče a následně Dohnala se hosté dostali do výhody 5 na 3, kterou dokázali náležitě využít. Do porubské brány se opět strefil Jan Radoš a o minutu později poslal prudkou střelu do tyče Oliver Vostarek. Domácí selhávali na všech frontách, ovšem dvě minuty před koncem třetiny se vzchopili a uštědřili Písku dvě kruté rány. Hauser podlehl Janu Korcovi a poté následovala prudká střela Davida Nardelliho.

Druhá třetina vypadala spíše jako hra na kočku a myš. Chvíli byla vytlačována Poruba, posléze Písek a strany se střídali jako při tenise. Domácí se neustále snažili stav snížit, ale střely nepadaly tam, kam měly a Hauser je vždy dokázal odrazit, anebo jej při nejlepším zachránila branková konstrukce. Osudnou ranou pro domácí byl gól z hole Davida Pokorného, který dokázal z nájezdu poslat puk nad Škodovo rameno.

Poruba se po celou dobu poslední části snažila, aby stav zvrátila. Jenomže Hauser byl mrštný a nenechal se nikým oklamat. Malát minul klec, Csabala a Korec se pouze strefili do gólmanovy výstroje, ale i tak se domácí nevzdávali a zatínali drápky hlouběji. Písek se pokoušel Porubu ze svého pásma neustále vytlačovat, ale ne vždy se to podařilo. Porubští se nakonec dočkali alespoň snížení na 3:5, ale parádní akce, kterou zakončil Ivo Dohnal, na výhru nestačila. Body si tentokrát připsal Písek, který se snaží odrazit se ze dna tabulky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy