Výhru v prvním finále zařídil třemi góly Karel Mošovský

Písek se ujímá vedení ve finálové sérii hrané na dvě vítězná utkání. V prvním finálovém zápase měli sice zpočátku navrch hosté z krajského města a po první třetině zaslouženě vedli. K jejich smůle ale vsítili jen jednu branku. Domácím se podařilo ve druhé třetině nasázet tři branky a skóre otočit. V závěru utkání pečetil hattrick Karel Mošovský.
KL mužů 2014/2015, 1F, ne 1.3.2015
Písek
David Servis ČB
4:1
0:1, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 21. Mošovský (Jirků), 27. Jungbauer (Řehoř), 32. Mošovský (Gába), 59. Mošovský (Novák) – 7. Sumerauer (Janda). Rozhodčí: Dvořák, Stach – Zelenka, Vondráček. Vyloučení: 4:6, navíc Mikeš (DS) 5 + do konce za úder do hlavy, Chaloupka (DS) 10 min. osobní trest, Suchánek (DS) do trest do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1530. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Písek: Pipek - Mazanec, Jirků, Kudrna, F. Procházka, P. Procházka, Tajbl, Hřebíček - Mošovský, Novák, Gába, Slavík, Jungbauer, Řehoř, Duchoň, Ciboch, Volf, Vlk
David Servis ČB: Jágr – Chaloupka, Cikán, Bombic, Tupý, Vomela, Zíka – Suchánek, Šulčík, Hanzal, Korbela, Janda, Mikeš, Sumerauer, Fleischman, Nedorost, Mikeš.

Favorit z krajského města začal finále rozhodně aktivněji. I když byla první třetina vyrovnaná na velké šance, co do aktivity ji opanovali hosté. Po zásluze se také ujali vedení. Lukáš Sumerauer ranou z levého kruhu zamířil přesně do pravého horního rohu branky – 0:1. David Servis se pak z puku za zády gólmana Pipka radoval i podruhé, ale sudí gól neuznali po zásahu rukou hráče Budějovic.

Domácí poprvé udeřili po začátku druhého dějství. Karel Mošovský tečoval nahození před brankou a k radosti tribun vyrovnal na 1:1. Tato branka výrazně proměnila obraz hry. Trochu křečovitě hrající Písek se uklidnil a přidal na aktivitě. Fanoušky pak vylekal domácí gólman Pipek, kterému z lapačky vypadl nastřelený kotouč v oslabení hostů – puk se projel brankovištěm kolem pravé tyčky za branku. Po konci přesilové hry ale Písečtí zužitkovali svůj tlak a po několika dorážkách Daniel Jungbauer dokázal překonat Jaroslava Jágra – 2:1. Forvard Karel Mošovský po polovině hrací doby pláchl obraně David Servisu v oslabení a povedeným blafákem do bekhendu zasunul za bezmocného Jágra - 3:1.

S vědomím, že nesmějí inkasovat, nastoupili do třetí třetiny domácí opatrně. Hráli dobře zezadu a svému sokovi nedávali příliš šancí ke snížení. Českobudějovičtí hráči se spíš než na hru, začali soustředit na diskuze s rozhodčími a pro jejich emotivní výstupy v závěru neměli sudí pochopení. Frustraci hostů dokresli necelé tři minuty před závěrečnou sirénou Daniel Mikeš, který, když se mu nepodařilo strhnout Filipa Procházku k šarvátce, udeřil píseckého beka hlavou, za což si vysloužil trest ve hře a automatickou stopku do dalšího zápasu. Minutu a půl před koncem potřetí v utkání rozvlnil síť v brance za Jágrem Karel Mošovský a završil tak hattrick.

Ohlasy trenérů

Roman Vlček, trenér Písku: První třetina nebyla z naší strany ideální. Budějovice byly lepší, dělali jsem spoustu chyb. V šatně jsme si to vyříkali. Druhá třetina bylo o sto procent lepší, udělali jsme jednu změnu ve třetí pětce, poslali jsem na led Pepíka Vlka místo Radka Volfa. Té třetí pětce to docela prospělo. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme dobře bránit a hrát na brejky. To se nám dařilo. David Servis opět předvedl to, co se od něj čekalo, a nechal se zbytečně vylučovat. Snažili jsme se hrát ukázněně, což podle mě Budějovice neumí. Byl to zápas Karla Mošovského.

Jiří Fedur, trenér David Servisu: Řekl bych, že utkání bylo celkem vyrovnané, bohužel pro nás s nešťastným koncem. Nepředvedli jsme špatnou hru, ale utekla nám druhá třetina, kterou jsme prohráli 3:0 a to rozhodlo o výsledku. Chtěl bych se vyjádřit k rozhodčím. Negramoti prostě nemůžou pískat finále. Ať se na to přijedou podívat páni ze svazu. Jestli se dají rozhodčí koupit za chlebíčky, kterých jim tam nesli celou mísu, tomu prostě nerozumím. Bylo hodně divné, že jsme byli vylučováni víc než domácí. Blahopřeji Písku k vítězství, ale hraje se dál, finále teprve začalo. Doma budeme ještě silnější.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy