Vyrovnaný duel s mladíky Motoru šťastnější pro hosty

Hokejisté píseckého áčka sehráli ve středu večer odvetu přípravného zápasu s juniorským výběrem Českých Budějovic. K vidění byl tvrdý a rychlý hokej, plný osobních soubojů, ale i pohledných akcí. Diváci viděli dvanáct branek v základní hrací době. Nájezdovou loterii zvládli lépe mladíci z krajského města. Za domácí se dvakrát v zápase gólově prosadil Milan Černý (na snímku).
Přípravné zápasy A-týmu, přát., st 12.8.2015, ZS Písek
Písek
České Budějovice
6:7sn
2:4, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 5. Urbanec (Vlček), 18. Ferebauer (Růžička), 23. Černý (Růžička), 25. Sýbek (Vlček), 43. P. Procházka (Vlček), 54. Černý (Růžička) – 7. Šuhaj, 12. F. Bárta (Radoš), 15. Šulek (Bednařík), 17. Sloboda (F. Bárta), 48. Šuhaj (Michal), 49. Vráblík (TS), rozh. náj. Sloboda. Rozhodčí: Šperl – Flegl, Jílek. Vyloučení: 9:11, navíc Motor využité trestné střílení. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4, 5:6, 6:6, 6:7.
Písek: Kafka (33. Mazúch) - P. Procházka, Jirků, Hrubý, Hanus, Škopek, Volf, Tajbl - Sýbek, Vlček, Urbanec, Ferebauer, Růžička, Černý, Suchan, Březina, Novák, Vlk, Flégl.
České Budějovice: Spáčil – Kadlec, Svoboda, Farka, Radoš, Šanda, Michal, Benda, Šulek, J. Bárta, Bednařík, Sloboda, Vráblík, F. Bárta, Šuhaj, Točík, Panáček, Fincl, Pixa.

Nástup do zápasu měli bezesporu lepší extraligoví českobudějovičtí junioři. Jejich tlak však po pěti minutách roztříštil samostatným únikem písecký útočník Josef Urbanec. Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Písecký odchovanec Jakub Šuhaj dorazil kotouč za Kafku po zmatcích před brankou. Hosté otočili stav po polovině první třetiny v přesilové hře po dorážce Františka Bárty a po dalších trefách Ondřeje Šulka a Marka Slobody svítil na tabuli hrozivý stav 1:4. Necelé tři minuty před první sirénou dokázal po úniku snížit na 2:4Jiří Ferebauer.

Jestliže si hluchou pasáž vybrali v první třetině Písečtí, podobný problém potkal ve druhé třetině Motor. Domácí se dokázali vrátit do hry a dokonce vývoj zápasu ve třetí třetině otočili. Úderná dvojka Růžička – Černý, která ještě před dvěma lety trápila fanoušky píseckého hokeje v dresu Strakonic, se podepsala pod kontaktní gól. Na konci úspěšné akce stál Milan Černý. A přesně po dvou minutách přišlo vyrovnání, když se po buly nádherně ranou do šibenice trefil Jan Sýbek.

Ve třetí třetině vrátil vedení na domácí hole kapitán Pavel Procházka tvrdou střelou v přesilovce. Počet hráčů na ledě se neustále měnil kvůli trestům, hráči si na ledě nedarovali ani centimetr. Když rána Marka Hrubého od modré čáry skončila jen na tyči, o slovo se přihlásili českobudějovičtí junioři. Na 5:5 srovnal Jakub Šuhaj. Z nařízeného trestáno střílení pak opět otočil vývoj střetnutí Natan Vráblík. Šest a půl minuty před koncem opět na jedničku klapla spolupráce Černého a Růžičky, když první jmenovaný zblízka bez problémů uklidil kotouč do odkryté části branky.

Přípravný zápas tedy skončil po základní hrací době remízou. Týmy se ale domluvily, že si ještě vyzkoušejí nájezdy, které o vítězi rozhodnout. Jet mělo pět borců na každé straně, rozřešení ale přinesla až osmá série a povedený nájezd budějovického Slobody . Za domácí byl v nájezdech střelecky úspěšný jen Jiří Ferebauer.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Dnes se nám postavil velice dobrý soupeř. Budějovice dobře bruslí, mají výborně fyzicky vybavené hráče. My máme teď trochu marodku, takže jsme povolali ještě dva kluky z juniorky. Zahráli velmi dobře. Pořád máme v organizaci hry jakýsi nepořádek, stále něco zkoušíme. Máme ale dost času na to, abychom to postupně vylepšili. Dopředu cítíme velkou sílu. Až si někteří hráči uvědomí, co si v této soutěži můžou a nemůžou dovolit, tak by to mohlo fungovat. Potřebujeme zlepšit hru jednotlivců v obraně. Bylo vidět, že v přesilovkách a oslabeních je to zatím trochu improvizace, nácvik nás teprve čeká."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy