Starší dorostenci doma houževnatě přehráli Krkonoše

Starší dorost se utkal s týmem HC Krkonoše, který před zápasem byl v tabulce o dvě příčky níž. V dramatickém zápase navzdory průběžně nepříznivému výsledku domácí stav utkání otočili a uhráli 3 body.
Liga SD - Střed, 7. kolo, pá 9.10.2015, Zimní stadion Písek
Písek
Krkonoše
4:3
1:3, 0:0, 3:0 - 4:3
Branky a nahrávky: 2. Řehoř (Teluch, Kopenec), 48. Novák (Šindelář, Kozák), 57. Strnad, 57. Marek (Dvořák) – 11. Ryšavý (Šebek), 15. Václavec, 16. Novotný (Mach, Rychlovský). Rozhodčí: Hornáček – Horažďovský, Streďák. Vyloučení: 10:12 (Vostárek, trest ve hře za kopnutí - Václavec a Jirman, oba 10 min. za nesportovní chování). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Písek: Kříž R. – Kozák, Kříž J., Dvořák, Kopenec, Koc, Švagr, Kukla, Chval – Strnad "A", Novák, Šindelář, Vostárek, Marek, Torba, Pejša, Řehoř, Teluch, Kastner.
Krkonoše: Klička – Špetla, Cerman, Novotný, Jonáš – Šebek, Mach, Ryšavý, Václavec, Rychlovský "C", Jirman, Březák.

Do zápasu domácí nastupovali jako mírní favorité – za sebou měli 6 utkání, v nichž vybojovali celkem 7 bodů a nacházeli se na 7. místě v tabulce. Jejich soupeř po stejném počtu odehraných zápasů měl na kontě 4 body a byl na předposledním 9. místě.

Začátek utkání se pro domácí zdál být slibný. Hosté již ve 2. minutě poskytli dobrou šanci v podobě přesilovky pro hráče Písku, která byla využita pouhých 13 vteřin po jejím začátku. Andrej Teluch, Jakub Kopenec a Patrik Řehoř hned v úvodu rozehráli krásnou kombinaci, při níž poslední šikovně dostal puk za záda brankáře Kličky – 1:0.

Další průběh utkání už ale zas tak příjemný nebyl. Do poloviny první třetiny si oba týmy vyměňovaly šance až v 11. minutě začala snad nejnepříjemnější část celého zápasu pro domácí. Nejprve David Ryšavý po přihrávce Roberta Šebka před bránou vyrovnal na 1:1. Krátce poté v 15. minutě Zdeněk Václavec po individuální akci zvýšil na 1:2. Ovšem ani to nebyl konec. Na závěr třetiny v 16. minutě Marián Novotný s pomocí Reného Macha a Tomáše Rychlovského definitivně ztrpčil Píseckým dojem z úvodního dějství – 1:3.

Ve druhé třetině na ledě probíhal doslova boj. Nestáli jsme se svědky žádných gólů, zato trestná lavice nebyla téměř nikdy prázdná. Trestní bilance byla 6:6, přičemž padaly i větší tresty. Ve 24. minutě Oliver Vostárek dostal trest ve hře za kopnutí protihráče a o 4 minuty později Zdeněk Václavec dostal desetiminutový trest za nesportovní chování. Do šaten obě mužstva odešla za stejného stavu.

V závěrečné třetině se projevila únava hostů způsobená malým počtem hráčů – do Písku jich přijelo pouhých 11, a domácí znovu získali převahu. Písečtí se dostávali do nebezpečných šancí, které postupně přinesly svoje výsledky. V 48. minutě po kombinaci s Václavem Šindelářem a Tomášem Kozákem Adam Novák prolomil dlouho neměnící se stav utkání a v přesilovce snížil na 2:3. To písecké hráče zjevně nabudilo, a ti tak získali ještě větší převahu nad již unavenými soupeři. Domácí se neustále snažili o vyrovnání a zápas tak byl čím dál, tím více napínavý. Nakonec v 57. minutě Karel Strnad po samostatné akci vyrovnal na 3:3 a definitivně zapálil domácí mužstvo. Netrvalo to dlouho a v téže minutě Michal Dvořák rychle pronikl do útočného pásma a přihrál Vojtěchu Markovi, který propálil brankáře a přinesl Písku vydřené vítězství.

Tým IHC Písek předvedl neuvěřitelný zvrat v zápase a sebral svému soupeři doslova „z pod nosu“ 3 vítězné body.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, trenér Písku: Bylo to strašně utrápené a utrápené to bylo, protože jsme soupeře podcenili. Mysleli jsme si, že přijelo mužstvo, které je v tabulce za námi, které zatím nemělo žádné výsledky ve své podstatě. Oni přijeli posílení o 3 hráče z Hradce (Králové – pozn. red.) a ti hráči nebyli hodně znát. První dvě třetiny jsme hráli hodně vlažně, ve své podstatě jsme to otočili až v posledních deseti minutách, a v těch posledních deseti minutách jsme hráli tak, jak jsme měli hrát celý zápas.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy