Starší dorost konečně sklízí body

Po neúspěchu v Kladně písecký mančaft nastoupil doma proti týmu "B" Karlových Varů. V první třetině se s domácími vezlo neštěstí z předchozího utkání, ovšem v dalším dějství se Písek srovnal a doslova svého soupeře převálcoval. Zápas nakonec skončil přesvědčivě pro domácí 6:1.
Liga SD - Střed, 6. O postup, ne 10.1.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Karlovy Vary
6:1
0:1, 4:0, 2:0 - 6:1
Branky a nahrávky: 22. Strnad (Lang), 27. Torba, 32. Teluch (Torba), 35. Strnad, 47. Novák (Torba), 51. Novák (Teluch) - 14. Petrov (Hoang, Navrátil). Vyloučení: 7:2 (Zeman 10 min. za nesp. chování). Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 6:1.
Písek: Kříž R. (Křepela) - Lang, Kozák, Novotný, Kříž J., Švagr, Kukla, Chval - Strnad, Novák, Šindelář, Vostárek, Marek, Torba, Pejša, Řehoř, Štauber, Teluch.
Karlovy Vary: Klein - Kellner "A", Koco "A", Navrátil, Kala, Chmiel, Hoang, Tlačil, Troch, Habr, Petrov, Halberštát, Zeman "C", Salnikov.

Úvod zápasu nevypadal zrovna dynamicky a hráči obou týmů byli více opatrní než akční. Navíc v zakončení hokejistům chybělo štěstí a tak byl stav utkání dlouho neměnný. Až ve 14. minutě karlovarský útočník k neštěstí domácích otevřel skóre. Jediný gól hostů si připsal Daniil Petrov s pomocí Tuan Thanha Hoanga a Vojtěcha Navrátila. Tento stav vydržel do konce třetiny a domácí šli do kabin s nepříznivým výsledkem.

Avšak druhá třetina nabrala zcela jiný spád, než ta první. Ve 22. minutě Karel Strnad s asistencí Jana Langa vyrovnal na 1:1. Krátce nato Dmytro Torba předvedl krásnou samostatnou akci, při níž objel všechny protihráče a zastrčil kotouč pod zadní tyč - 2:1. S jednogólovým náskokem se však domácí nespokojili a ve 32. minutě Andrej Teluch s pomocí Dmytra Torby zvýšil na 3:1. Další bravurní akci předvedl opět Karel Strnad, když ze zmocnil kotouče v oslabení 5 na 3, prokličkoval se mezi soupeři a zavěsil puk pod břevno - 4:1. Druhá třetina tak byla pro hosty studenou sprchou.

V závěrečném dějství si Písečtí užili koncovku utkání a jen mírně zvýšili skóre. V 47. minutě Adam Novák po dobře namířené přihrávce Dmytra Torby zakončil do prázdné brány - 5:1. Třešničkou na dortu byl další gól Adama Nováka, jemuž tentokrát přihrával Andrej Teluch.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, asistent trenéra Písku: "Po delší přestávce se nám první zápas v Kladně vyloženě nepovedl, náš výkon byl přímo tragický. Když to tak řeknu, měli jsme obavu, co to udělá s mužstvem dneska. První třetina se hodně přibližovala pátečnímu výkonu a až od té druhé třetiny jsme začali hrát kombinační hokej. Bylo tam víc střelby a druhá třetina v podstatě rozhodla o vítězství. Třetí třetinu jsme už tak nějak pohlídali. Myslím si, že jsme mohli dat branek i víc, v zakončení je to ještě takové vlažnější, tam by to chtělo ještě trochu přidat. Jinak se dá říct, že po pátku jsme částečně spokojení s dnešním výkonem."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy