Extraliga je zpátky! Starší dorost si předčasně zajistil postup

Do konce sezóny ještě zbývají čtyři zápasy, ale starší dorostenci už mají po starostech. V domácím zápase proti rezervě Karlových Varů si totiž jasnou výhrou zajistili definitivní návrat do nejvyšší soutěže.
Liga SD - Střed, 16. O postup, ne 28.2.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Karlovy Vary
5:1
0:0, 3:1, 2:0 - 5:1
Branky a nahrávky: 21. Marek (Švagr), 31. Kříž J. (Strnad), 34. Marek (Novotný), 42. Novák (Švagr), 55. Kříž J. (Strnad, Vostárek) - 35. Šetek (Habr). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Písek: Kříž R. - Kozák "A", Kříž J., Švagr, Novotný, Lang, Kopenec - Strnad "A", Vostárek "C", Šindelář, Novák, Torba, Marek, Šebesta, Šauber, Řehoř, Pejša, Chval.
Karlovy Vary: Špírek (Mráz) - Kellner "A", Koco "A", Kala, Lisý, Botoš - Zeman "C", Šetek, Habr, Hoang, Hafijanič, Troch.

Karlovarští přicestovali do Písku ve zjevně oslabené sestavě, aspoň co se počtu týče. V zápase nastoupilo celkem 12 hráčů v poli s poměrně neobvyklou bilancí: 6 útočníků a 6 obránců.

Začátek utkání nebyl nijak napínavý, za celou první třetinu se žádnému z týmů nepodařilo odemknout bránu soupeře a do kabin se šlo pořád za nulového stavu. Zato druhá třetina vypadala úplně jinak. Vojtěch Marek otevřel skóre hned ve 21. minutě. O 10 minut později se přidal také Jan Kříž a krátce poté ve 34. minutě si druhý gól připsal opět Vojtěch Marek. Takový stav ale nesetrval dlouho a ve 35. minutě hosté snížili na 3:1. Další branky přišly v závěrečné třetině, a sice ve 42. minutě v podání Adama Nováka a na závěr v 55. minutě svůj druhý gól v utkání vstřelil Jan Kříž.

Domácí celek tedy zvítězil 5:1 a může pomalu začít slavit zasloužený postup do Extraligy staršího dorostu. Čekají je ale ještě čtyři zápasy, které si starší dorostenci mohou vyloženě užít a trenéři si mohou vyzkoušet mladé hráče pro příští sezónu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy