Vyrovnané utkání s juniory Budějovic Písek prohrál v nájezdech

K vůbec prvnímu střetnutí přípravy odcestoval do Českých Budějovic omlazený tým. V utkání s extraligovými juniory se prosadil hned čtyřlístek různých střelců, kdy se postupně trefili Sýbek, Šuhaj, Pašek a Jakub Volf, na vítězství v jihočeské metropoli to však nestačilo. Za vyrovnaného stavu 4:4 následně zvládli lépe samostatné nájezdy junioři domácího Motoru.
Přípravné zápasy A-týmu, 1. kolo, út 2.8.2016
České Budějovice
Písek
5:4sn
(0:1, 1:0, 3:3 - 1:0
Branky a nahrávky: 24. Guman (Vochozka), 45. Vochozka, 52. Branský (Káník), 59. Káník (Šulek, Branský), rozh. náj. Guman – 8. Sýrek, 46. Šuhaj, 52. Pašek (Kundrát), 60. J. Volf (Koupal). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.
České Budějovice: Hauser – Farka, Radoš, Tintěra, Svoboda, Benda, Babchuk, Švagr – Vochozka, Doktor, Guman – Branský, Káník, Šulek – Tejko, Kadilak, Bláha – Pixa
Písek: Kadlec – P. Procházka, Jirků, Hanus, Červinský, Koutenský, R. Volf - Vlk, Vlček, Sýbek, Pašek, Šuhaj, Kundrát, Suchan, Koupal, J. Volf

Písečtí vyrazili k prvnímu přípravnému utkání v omlazeném složení a řadu opor z tradiční sestavy nahradilo několik hráčů bojujících o své místo v druholigovém kádru. První ze dvou zápasů, které hráči Písku v tomto týdnu v jihočeské metropoli odehrají, odstartovalo herní převahou hostujícího celku a snaha modrožlutých vygradovala brankou na konci 8. minuty. Individuální akcí se probojoval s pukem před brankáře Hausera Jan Sýbek a druhý nejproduktivnější hráč loňské sezony obstaral první gól svého týmu.

Výraznější brakový náskok si tým od Otavy v první části již nevybojoval a byli to naopak hráči domácích, kteří na začátku prostřední části dorovnali skóre. Z trestné lavice vystartoval Tomáš Guman, kterého přesnou přihrávkou našel osamoceného před brankou Písku Vochozka a hráč, jenž dostával již loni dostatek prostoru v kádru prvoligového Motoru, nedal zblízka Kadlecovi šanci.

Prvních 40 minut zápasu přineslo pouhé dvě branky, v závěrečném dějství se ovšem měnilo průběžné skóre hned několikrát. Nejprve dokonal obrat Budějovických v utkání aktivně hrající Tomáš Vochozka, který uspěl povedeným blafákem zakončeným pod horní tyčku. Radost ovšem domácím juniorům nevydržela příliš dlouho – o minutu později totiž vyrovnal Jakub Šuhaj, který ještě loni dres českobudějovické juniorky oblékal – 2:2.

A byli to zkušenější Písečané, kteří šli v dalším průběhu hry do vedení, když v čase 51:15 třetím gólem IHC změnil skóre Václav Pašek. Jenže ani tento výsledek nesetrval dlouho a o pouhých 14 vteřin později Daniel Branský srovnal na 3:3. Nakonec se zdálo, že si vítězství odnese domácí tým Motoru, necelé dvě minuty před koncem třetí části totiž přiblížil Budějovické k vítězství Jakub Káník.

Jenže hosté nesložili zbraně a zkoušeli ještě uspět při hře bez gólmana. A vyplatilo se. Písečtí si vytvořili závar před brankou soupeře a Jakub Volf doslova dotlačil puk do českobudějovické branky – 4:4. Oba týmy si po základní hrací době za nerozhodného stavu vyzkoušely nájezdovou loterii, ve které byl úspěšný pouze domácí Tomáš Guman a přiřkl tak pomyslný bod navíc svému týmu.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: První přípravné utkání se vždy těžko hodnotí. Sehráli jsme ho obstojně, soupeř byl dravý, rychlý a několikrát nás dostal pod tlak. Dáváme šanci mladým, aby se ukázali. Do Českých Budějovic jsem jeli jen s 15 hráči, měli jsme trochu problém se složením útoku - Josef Urbanec je zraněný, Josef Slavík nemohl jet kvůli pracovním povinnostem, chyběl také Jiří Duchoň. Po operaci kolene je také obránce Aleš Suda, které bychom rádi využili."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy