Posílený David Servis na písecké mladíky nestačil

Přípravný zápas mezi Pískem a David Servisem měl velmi divokou první třetinu. Domácí ji vyhráli 4:2 a zadělali na první vítězství v přípravě. Celý zápas pak nastřádaný náskok udržovali a dočkali se konečně vítězné radosti. V dresu hostů se představil například hráč prvoligového Motoru Jakub Babka, jeho kolega se zkušenostmi s první ligou v Budějovicích Adam Přibyl a v brance se ukázali také gólmani z širšího kádru českobudějovického Motoru Spáčil s Kůdelou. Za David Servis nastoupili i hráči, kteří v minulé sezoně oblékali písecký dres - Jiří Ferebauer a Petr Škopek.
Přípravné zápasy A-týmu, 4. kolo, st 17.8.2016
Písek
David Servis ČB
7:3
4:2, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Pašek (Šuhaj), 7. Sýbek (Marek, Vlček), 8. Koupal (Koutenský, Jirků), 9. Sýbek (Jirků, Vlček), 23. Koupal (Volf R.), 25. Sýbek (Vlček), 59. Vlček – 3. Břečka, 7. Babka (Škopek), 29. Točík. Rozhodčí: Poskočil – Oudes, Horažďovský. Vyloučení: 4:4, navíc oba týmy neproměnily trestné střílení. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Písek: Pipek – Jirků, Hanus, Hřebíček, Koutenský, Volf R., Suda, Červinský – Sýbek, Vlček, Marek, Pašek, Šuhaj, Duchoň, Vlk, Koupal, Volf J.
David Servis ČB: Spáčil (9. Kůdela) – Zvoník, Břečka, Chaloupka, Škopek, Žáček, Matoušek, Kozák, Cikán, Ferebauer, Bárta, Točík, Babka, Šesták, Sumerauer, Zvoník, Přibyl, Fleischman

Domácí hráči se do vedení dostali hned v první minutě zápasu. Po ofsajdu se vhazovalo před modrou čarou u pásma hostů, k puku se po buly dostal Václav Pašek a neomylně trefil prostor nad vyrážečkou mladého gólmana Spáčila - 1:0. Na vyrovnání se čekalo jen dvě a půl minuty, kdy se po pěkné individuální akci a střelou mezi Pipkovy chrániče prosadil Milan Břečka - 1:1. Celé úvodní dějství se neslo v duchu rychlého a atraktivního hokeje - šance střídala šanci. Servismani strhli vedení na svou stranu hned v sedmé minutě - aktivní Jakub Babka předvedl po Škopkově přistrčení parádní únik a blafák do forhendu, po kterém nedal jinak výborně chytajícímu Pikovi šanci - 1:2. Jenže už za 15 vteřin bylo opět srovnáno, když střelou na přední tyč dokázal nejistého Spáčila překonat Jan Sýbek - 2:2. A to stále nebylo vše, v čase 7:51 otočil skóre Martin Koupal, který šikovně tečoval nahození mezi betony budějovického gólmana - 3:2. Mladíka z branky David Servisu pak vyhnal další gól Jana Sýbka na 4:2. Mezi tři tyče se na straně hostů postavil zkušenější Hynek Kůdela.

Vedení domácí hráči navýšili z kraje prostředního dějství, které už bylo o poznání klidnější, než první perioda. Ve 23. minutě napřáhl na modré čáře obránce Radek Volf, jehož dělovku dokázal lehce tečovat Martin Koupal - 5:2. Trvalo jen dvě minuty, než se skóre opět měnilo. K radosti domácích příznivců vedení navýšili písečtí borci. V přesilové hře se pohlednou střelou k levé tyči blýskl Jan Sýbek, který tak završil hattrick - 6:2. Hosté byli také aktivní a i brankář Písku Václav Pipek se postupně dostával do obvyklého zápasového zatížení. Kolem poloviny zápasu David Servis na čas přebral otěže zápasu a snažil se o snížení. To se podařilo Dominiku Točíkovi, který ještě před pár lety válel za písecký starší dorost. Mladík v týmu Budějovic si počkal na odražený kotouč, který pohodlně usměrnil do prázdné branky - 6:3. Točík byl v 38. minutě v úniku podražen a vyzkoušel si také trestné střílení. Pipek ho však vychytal.

Zajímavý zápas, který musel diváky bavit, byl k vidění také ve třetí třetině. Oba týmy si vyzkoušely přesilovou hru pěti proti třem. Domácí si se zkrácenou dvojnásobnou početní výhodou neporadili, stejně tak naložili s nadějnou přesilovkou hosté, kteří si zahráli 5 na 3 dokonce celé dvě minuty. Nutno dodat, že domácí tým složený z mladíků působil odhodlanějším dojmem a i když se výběr trenérů Slabého a Vlčka dopouštěl také zbytečných chyb, bojovnost a nadšení se mu rozhodně nedala upřít. Ve dvojnásobném oslabení se domácím hráčům podařila i málo vídaná věc. Servismani neuhlídali dva rychlé brejky. V tom prvním Písečtí nevyužili přečíslení dvou na jednoho, vzápětí se do úniku dostal Vlček, kterého podrazil vyjíždějící brankář Kůdela. Filip Vlček se postavil k nařízenému trestnému střílení, mířil však těsně vedle. Mrzet ho to ale nemuselo, protože se prosadil v čase 58:35. Učebnicově obral o puk zkušeného Chaloupku, který si u modré čáry rovnal puk na střelu, pak Vlček ujel se spoluhráči do přečíslení tří na jednoho, které sám zakončil krásnou střelou k pravé tyči - 7:3.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Do tohoto utkání jsme šli s určitým záměrem. Při trénincích kluky upozorňujeme na chyby, které dělají, a snažíme se na něčem pracovat. Jde o věci, které bych v zápasech samozřejmě rád viděl. V mnoha ohledech se naše hra zlepšila. Především první třetina byla velmi dobrá. Soupeř nám toho poměrně dost dovolil, zejména při zakládání útoku, kdy se nám dostávalo dost klidu a času, což jsme využívali a tudíž dávali i celkem pěkné góly. Nicméně v průběhu utkání zjistili, co na ně platí, změnili hru a začali více napadat. Zkrátka byli najednou o poznání aktivnější a my jsme s tím začali mít velké problémy. Nedokázali jsme v klidu rozehrát, útočníci nedostávali puky tak, jak by potřebovali, čímž jsme ve finále dlouhou dobu hráli v obranném pásmu. A bohužel, v rámci druhé třetiny jsme to měli daleko od střídačky, a ačkoliv hráči ví o tom, že mají chodit střídat včas, činilo nám to značnou potíž. Střídání řešíme pomalu každý zápas. V závěru utkání už byl vývoj hry prakticky stejný. Dokázali jsme pokrývat jejich hráče, hlavně v naší třetině. Fakt je, že pořád hledáme nějakou pevnou sestavu, stále měníme hráče a složení útoků, takže než si to sedne, to ještě chvíli potrvá. Celkově jsem s předvedeným výkonem spokojený, i když k němu pochopitelně mám nějaké výhrady. Musíme to všechno znovu rozebrat."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy