Rudí ďáblové zatopili pod kotlem. V generálce na ligu nastříleli Písku sedm gólů

Francouzský Briancon sehrál proti Písku generálku před začátkem tamní druhé nejvyšší soutěže. Písečtí mladíci tentokrát přitvrdili, ale trápili se v koncovce. Hosté nakonec zaslouženě vyhráli poměrem 1:7 a Písku uštědřili lekci z produktivity. Jedinou z mnoha šancí využil v první periodě Jan Sýbek.
Přípravné zápasy A-týmu, 8. kolo, st 31.8.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Briancon
1:7
1:2, 0:2, 0:3
Branky a nahrávky: 16. Sýbek – 2. Kapička, 18. Leveille (Bertin, Asselin), 29. Leveille (Drolet, Asselin), 38. Farnier, 45. Asselin (Drolet), 46. Obuch (Bernillon), 50. Bertin. Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Oudes. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.
Písek: Kadlec – Procházka, Pavlíček, Hanus, Hřebíček, Koutenský, Červinský, Suda, Volf R., – Sýbek, Vlček, Vlk, Pašek, Šuhaj, Duchoň, Rod, Koupal, Volf J., Drda
Briancon: Kristín – Lehericey, Martinka, Eischen, Punčochář, Obuch, Bertin – Colomban, Prošvic, Bourgaut, Bernillon, Asselin, Villiot, Drolet, Farnier, Leveille, Kapička, Hovora, Parisot, Damy

Písečtí hokejisté se poučili z předchozího utkání s francouzským týmem a od počátku hráli jednoduše. Dokázali také reagovat na tvrdou hru Brianconu a opět byli vyrovnaným soupeřem. Jenže v prvním dějství se nedokázali vyvarovat řadě chyb v rozehrávce. Do vedení dostal hosty šťastně Michal Kapička, který před brankou srazil kotouč mimo dosah mladého brankáře Kadlece. Písek vyrovnal v závěru třetiny, kdy pod rukou prostřelil Kristína Jan Sýbek. Briancon si však vzal vedení zpět v přesilové hře zásluhou Karla Leveilleho.

Vyrovnaný hokej byl u Otavy k vidění také ve druhé periodě. Dalo by se možná i říct, že domácí měli více ze hry. Velmi nízká produktivita střelby však stála v cestě případnému vyrovnání. Naopak,vedení navyšovali hosté. Nejprve zakončil parádní přečíslení Karl Leveille a když Písek nevyužil další tutovky, vzal si slovo Loic Farnier, který ujel písecké obraně po levé straně.

Brinacon v závěrečném dějství navýšil své vedení a zaslouženě vyhrál o šest branek. I když herní projev obou týmů byl vcelku vyrovnaný, výborná produktivita Rudých ďáblů nesla ovoce. Na 1:5 zvyšoval pohotovu ranou Janick Asselin, po něm propálil Kadlece parádní ranou Martin Obuch a na rozdíl propastných šesti gólů upravil jedenáct minut před závěrečnou sirénou Alex Bertin.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy