Kohouti školili Písek v produktivitě a ovládli i třetí derby

Bylo to derby se vším všudy. Písek svedl s Táborem opět velmi vyrovnanou bitvu, kterou rozhodla táborská produktivita v koncovce. Domácí proháněli kohouty až do samotného závěru, dali ve 13. minutě díky Václavu Paškovi vedoucí branku, pak ale čtyřikrát inkasovali. V 55. minutě snižoval Josef Urbanec na 2:4, ale hosté už si konec pohlídali a přidali další dvě branky, kterými kosmeticky upravili skóre na konečných 2:6.
2. liga ČR sk. STŘED, 26, so 7.1.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
2:6
1:0, 0:3, 1:3
Branky a nahrávky: 13. Pašek (Vlček, Kepka), 55. Urbanec (Suchan, Slavík) – 27. Severa (Seidl, Kanov), 29. Vaniš (Točík, Mrkvička), 29. Seidl (Severa), 49. Seidl (Hlaveš, Severa), 60. Matušík (Točík), 60. Krátoška (Severa, Hlaveš). Rozhodčí: Pokorný – Samuel, Mertl. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 542. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.
Písek: Kadlec – Procházka, Hřebíček, Pavlíček, Hanus, Červinský, Suda, Koutenský – Pašek, Vlček, Kepka, Slavík, Suchan, Urbanec, Šuhaj, Drda
Tábor: Klestil – Havran, Liška, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Tesař – Vaniš, Mrkvička, Točík, Severa, Krátoška, Seidl, Kýhos, Krätzer, Blažek, Černý, Matušík, Březina

Písečtí hokejisté vstoupili do 26. kola vcelku dobře a i když měl možná více práce písecký brankář Luboš Kadlec, udeřili zaslouženě domácí. Když písecký brankář vychytal nebezpečnou střelu Seidla, udeřil za deset vteřin na druhé straně kluziště Václav Pašek, který překonal Klestila dorážkou v brankovišti. Paškův gól odstartoval i benefiční akci Plyšáci na led, při které se mezi mantinely snesly stovky plyšových hraček, které klub daruje dětskému oddělení písecké nemocnice a nejspíš i dalším organizacím, protože zásobu vytvořili písečtí fanoušci opravdu velkou.

O vítězi rozhodla tříminutová pasáž kolem poloviny základní hrací doby. Písek nevyužil několik velkých šancí, při kterých mohl odskočit do dvoubrankového trháku a přišel trest. V přesilové hře našel volné místo u levé tyče Jiří Severa a bylo to 1:1. Dvě minuty po něm se střelou k pravé tyči prosadil Marek Vaniš, který před pár lety válel za Písek v 1. lize. Vítězný gól padl v čase 28:47, kdy Radek Seidl pohodlně dorazil k pravé tyči vyraženou střelu - 1:3.

Mnozí písečtí fanoušci si jistě vzpomněli na středeční duel s Kolínem, ve kterém Písek dokázal ve třetí třetině smazat dvoubrankové vedení kozlů. Kohouti si však na rozdíl od rohatých Středočechů další vývoj zápasu zkušeně pohlídali. V přesilové hře vyslal přesnou střelu Radek Seidl, který gólem na 1:4 pohřbil naděje Písku na bodový zisk. Hokejisté ve žlutých dresech i tak dřeli až do konce a podařilo se jim snížit. Po krásném pasu Josefa Slavíka v přesilové hře se nemýlil u pravé tyči najetý Josef Urbanec, který nedal Klestilovi šanci - 2:4. Těsný výsledek však hosté odmítli v poslední minutě. Branky Jakuba Matušíka a Aleše Krátošky kosmeticky upravily rozhodnutý zápas na 2:6.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Je to paradox, ale dneska jsme odehráli jeden z lepších letošních zápasů. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla kvalita v zakončení. Tu soupeř má, my to hrajeme trochu laxně. Chybí nám větší chuť jít do branky. Musíme víc chtít dát gól. Je to škoda, byl to dobrý a vyrovnaný duel."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy