Písecký výběr nakonec Bruslařům podlehl, rozhodla poslední třetina

V sobotu podvečer čekal písecký tým těžký soupeř z Havlíčkova Brodu. Jihočeši měli famózní úvodní třetinu, kdy po dvaceti minutách vedli 4:2 nad druhým týmem tabulky. Bruslařům se podařilo nepříznivý stav v druhé části otočit. Po dvou třetinách písečtí ztráceli jediný gól. V poslední dvaceti minutovce se Písku podařilo vyrovnat gólem Paška. Potom už branky padaly do klece Kadlece. Bruslaři nakonec dokázali venku zápas otočit a vyhrát.
2. liga ČR sk. STŘED, 27. kolo, so 14.1.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
5:8
4:2, 0:3, 1:3
Branky a nahrávky: 6. Hanus (Kepka, Sýbek), 9. Pašek (Kepka), 18. Kepka (Pašek), 19. Kepka (Procházka, Sýbek), 50. Pašek (Urbanec) – 1. Třetina (Přidal, Endál), 10. Endál (Chlubna, Třetina), 22. Kozlík (Voříšek), 24. Vala (Endál, Třetina), 38. Třetina (Semrád), 50. Chlubna (Kuchta, Navrátil), 54. Endál (Přidal, Třetina), 59. Endál (Třetina, Kulhánek). Rozhodčí: Mertl – Samuel, Oudes. Vyloučení: 10:8. Využití: 2:1. Diváci: 299. Průběh utkání: 0:1,1:1,2:1,2:2,3:2,4:2,4:3,4:4,4:5,5:5,5:6,5:7,5:8.
Písek: Kadlec (Hauser) – Procházka, Hřebíček, Pavlíček, Hanus, Červinský, Koutenský, Kozák – Pašek, Sýbek, Kepka, Slavík, Suchan, Urbanec, Šuhaj, Drda, Koupal, Rod.
Havl. Brod: Panec (20. Novák) – Semrád T., Semrád M., Duben, Vala, Kulhánek, Přidal, Třetina – Endál, Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Kuchta, Navrátil.

Do písecké arény přijel Havlíčkův Brod. Oba týmy chtěly bodovat, protože z posledních pěti zápasu měly jen dvě výhry. Do branky hostů se postavil Panec, který dříve chytal právě za IHC Písek.

Domácí mužstvo nezačalo příliš dobře. Už po 32. vteřinách se z první akce prosadil kapitán hostujícího týmu Třetina. Žluto-modrým se podařilo vyrovnat v šesté minutě, kdy Kepka vybojoval puk za brankou. Našel krásnou přihrávkou volného Hanuse, který dělovkou propálil vše a bylo vyrovnáno. O tři minuty později šel Písek do vedení. Pěkná nahrávka Kepky byla adresována Paškovi, který se přesně trefil do pravého horního růžku. Bruslaři dokázali rychle odpovědět gólem Endála. Dvě minuty před první sirénou se prosadil Kepka, který strhl vedení svého týmu na svojí stranu. O čtyřicet sekund později se ten samý hráč trefil druhým gólem v zápase. Po čtyřech brankách do klece hostů šel střídat Panec, kterého nahradil Novák. Po úvodní třetině šli hráči do kabin za stavu 4:2.

Červeno-modří se po pauze vrátili do hry a v rozmezí dvou minut dokázali zápas vyrovnat na 4:4. Kontaktní branku zařídíl Kozlík, který vystřelil na Kadlece a tomu se puk neštastně dostal za záda. Další změnu skóre zařídil Vala, kterému nahrál Endál. Celou akci založil kapitán Třetina. V 28. minutě se hosté neprosadili, kdy byl veký závar před Kadlecovo svatyní, ale brankář skvělými zákroky držel svůj tým. Na konci prostřední části se dočkali vedení hosté, kdy Třetina nedal šanci Kadlecovi a přesně zamířil puk do branky.

Do poslední části se šlo za stavu 4:5 pro Bruslaře. Jihočeši mohli vyrovnat, kdy ve 44. minutě měli dvě velké šance, ale Novák je dokázal pochytat. Žluto-modří se trefili v 50. minutě, kdy Urbanec našel Paška a ten famózní střelou pod víko dokázal skórovat. To byl poslední gól do branky Nováka. Pak už branky přidávali jen hosté. Nejdříve se trefil Chlubna. Šest minut před koncem z nenápadné akce se dostal do zakončení Endál. Blafákem nedal Kadlecovi šanci puk chytit. V 57. minutě došlo ke střetu hráčů. Na ledové ploše zůstal ležet Tomáš Semrád, který nakonec odjel otřesený na střídačku za doprovodu svých spoluhráčů. Po tomto souboji dostal Kepka 5+20 a šance na zvrácení zápasu se rozplynula. Poslední trefu přidal v přesilovce pět proti třem Lukáš Endál, který si připsal hattrick.

Hostující tým tak po ne příliš povedené úvodní části dokázali utkaní otočit a odvézt si tak všechny body do tabulky. Písecký výběr předvedl velice pěkný hokej, ale nakonec sám nebodoval.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy