Písek doma nestačil ani na Vajgar

Na led Písku přijel tradiční soupeř z Jindřichova Hradce. Písečtí byli lehkým favoritem, ale v utkání se to nijak neprojevilo. Hostující celek rozstřílel soupeře v poměru 2:7 a odváží si od břehu Otavy překvapivou výhru. Žluto-modří se na svém stadionu nadále trápí a poslední výhru slavili doma tři dny před Vánoci. Od té doby všechna domácí utkání zakončili prohrou. Písek v hrubě nepovedeném zápase navíc přišel o jednoho z nejlepší útočníků posledních týdnů - Jakub Suchan skončil po tvrdém nárazu hlavou do ledové plochy se zlomeným nosem a otřesem mozku v nemocnici.
2. liga ČR sk. STŘED, 33. kolo, st 8.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
2:7
1:2, 0:4, 1:1
Branky a nahrávky: 10. Koupal (Suchan), 57. Koupal (Bárta) – 1. Šalamoun (Jaša), 20. Šalamoun (Hrouda), 21. Heldák (Furch, Kohút), 24. Jaša (Hrouda, Šalamoun), 25. Bureš (Červený, Košťál), 31. Heldák (Kohút, Furch), 60. Jaša (Šalamoun, Hrouda). Rozhodčí: Malota – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7.
Písek: Kadlec (24.Hauser) – Dvořák, Hřebíček, Koutenský, Frühauf, Červinský, Hanus – Rod, Strnad, Sýbek, Šuhaj, Koupal, Suchan, Jiřinec, Pašek, Bárta.
Jindřichův Hradec: Formánek (Pírs) – Pípal, T. Kohút, Růžek, Tržil, Bureš, Straka, Zderadička – Furch, D. Kohút, Heldák, Šalamoun, Hrouda, Jaša, Červený, Košťál, Jindra, Bílek, Beran, Vantuch.

Písečtí hokejisté přivítali na svém ledě poslední tým z Jindřichova Hradce. Už v první minutě zaskočil domácí obranu Šalamoun a otevřel skóre gólem ve vlastním oslabení. Domácí celek mohl vyrovnat ve druhé minutě, ale hráč Písku přestřelil odkrytou klec. V desáté minutě se po pěkné nahrávce Suchana prosadil Koupal a srovnal stav utkání na 1:1. Tři vteřiny před koncem úvodní části znovu udeřil Vajgar. Střelou pod víko se parádně trefil znovu Šalamoun.

V první minutě druhé třetiny se jindřichohradečtí znovu radovali. Po nahrávce Furcha vsítil puk do branky Heldák. O necelé tři minuty později lovil Kadlec znovu puk ze své klece, kdy se trefil Jaša. Po čtyřech inkasovaných brankách šel z branky Kadlec. Nahradil ho Hauser. Výměna brankářů nepomohla. Nerozchytaného brankáře propálil Bureš, kterému poslal nahrávku Červený. V 29. minutě se mohl prosadit domácí tým, ale Formánek skvělým zákrokem lapačkou podržel svoje mužstvo. O dvě minuty déle slavili hokejisté z Jindřichova Hradce další trefu, kdy prostřelil Heldák gólmana a dal druhý gól v zápase. Hostující celek tak ve druhé třetině přidal čtyři zásahy a vedl po čtyřiceti minutách 1:6.

Ve 46. minutě zasáhl Bureš loktem domácího Suchana, který odešel do kabin. Po tomto faulu si hráč hostí vykoledoval 5+20. Písecký výběr tak měl před sebou pěti minutovou přesilovku 5 proti 4 hráčům v poli. Využít výhodu mohl Rod, ale brankář hostů znovu vytáhl parádní zákrok. Modro-žlutí se dokázali ubránit a přečkali oslabení bez přídělu branek. Hokejisté od Otavy se dočkali snížení čtyři minuty před koncem duelu. Druhým gólem se prosadil znovu Koupal, který parádní střelou vymetl všechny pavučinky z branky Formánka. Další branku mohl z následné šance přidat Pašek, ale z blízka přestřelil klec. Hokejisté Vajgaru v poslední minutě utkání ještě upravili skóre. Šalamoun adresoval nahrávku Jašovi, který puk dopravil za bezmocného brankáře. Písecký výběr nakonec podlehl svému věčnému rivalovi výsledkem 2:7.

Jindřiho-hradečtí tak překvapivě vybojovali vítězství na ledě Písku. Domácí celek poslední zápas v letošní sezóně na své půdě nedokázal dovézt do vítězného konce.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy