PRO-PIS 0:2: Dvě posily a skvělý Šmíd rozhodli o veledůležitých bodech

P r o s t ě j o v - Písek stoupá vzhůru! Ve středu se odpoutal od poslední příčky v tabulce a v sobotu ve veledůležité bitvě o vyhnutí se baráži dokázali Jihočeši zvítězit v Prostějově 2:0! Čisté konto vychytal skvělý Zdeněk Šmíd. Branky stříleli dvě předsezónní posily Písku - v první třetině skóroval Jaromír Šmátrala, ve druhé přidal pojistku Robert Štefan. Písku tak nyní patří po 28. kole 11. místo.
1.liga ČR, 28. kolo, so 20.12.2003
Prostějov
Písek
0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky: 5. Šmátrala (Hřebejk), 35. Štefan (Kubeš). Rozhodčí: Hradil - Brada, Pala. Vyloučení: 5:6, navíc Janeček (Prostějov) 10 min. Diváci: 1000.
Prostějov: Piterka - Ševčík, Rekem, Světlík, Šeda, Vlček, Dvořák, Malinský - Černý, Procházka, Bařica - Antonovič, Kubiš, Janeček - Streit, J. Hradecký, Šakarov - Adamec
Písek: Šmíd - Svoboda, Všetečka, Vokatý, Neckář, Procházka, Veselý - Brož, Šimek, Míka - Jelen, Nouza, Nedorost - Kořánek, Štefan, Kubeš - Vlček, Šmátrala, Hřebejk
Písek vstoupil do zápasu lépe a už v 5. minutě mu pomohla i trocha štěstí. Slabá střela Jaromíra Šmátraly prošla pod lapačkou brankáři Piterkovi a Písečtí se dostali do vedení. Velkou šanci na vyrovnání měli v polovině zápasu nejproduktivnější hokejisté Prostějova Procházka s Černým, kteří po uklouznutí píseckého obránce najížděli na brankáře Šmída. Ten je však skvěle vychytal. Naopak ve 35. minutě rozhodčí Hradil signalizoval vyloučení Prostějova, ujeli Kubeš se Štefanem a druhý jmenovaný skóroval. Domácí ještě zkoušeli 33 sekund hrát power-play, ale ani ta jim k brance nepomohla.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy