V Písku zavládla vánoční pohoda

Jedna z největších letošních návštěv zhlédla na píseckém ledě v pořadí již čtvrtou výhru svých žlutomodrých hokejistů. Červenočerní Panteři se dokázali prosadit stejně jako před 16 dny pouze dvakrát, a to v současnosti na rozjetý písecký celek stačit nemůže, zvláště na jeho ledě. Za domácí Písek, který přednedávnem unikl z poslední 14. pozice a vánoční pauzu stráví na nebarážovém 10. místě!, se dvakrát trefil s chutí hrající Nedorost (na obrázku), dále pak Všetečka a Vlček. Prapor Havířovských pozvedl dvakrát jejich kapitán Zdráhal. Písečtí se také dostali na dohled čtyř bodů k osmé příčce, která bude 12. února zajišťovat play-off!
1.liga ČR, 29. kolo, po 22.12.2003
Písek
Havířov
4:2
2:1, 1:0, 1:1
Branky: 24. a 41. Nedorost (na obě Nouza) 11. Všetečka (Šimek), 15. Vlček (Hřebejk, Šmátrala) - 12. Zdráhal (Rimmel), 48. Zdráhal (Havel, Volák). Rozhodčí: Vlček - Ondrášek, Řešátko. Vyloučení: 4:3 navíc Syřínek a Vojtek 10 min OT. Využití: 1:1. Diváci: 1250.
Písek: Šmíd - Svoboda, Všetečka, Vokatý, Neckář, Procházka, Veselý - Brož, Šimek, Míka - Jelen, Nouza, Nedorost - Kořánek, Štefan, Kubeš - Vlček, Šmátrala, Hřebejk
Havířov: Vojtek - Rimmel, Karlíček, Vavruša, Zavrtálek, Prokop, Juračka, Chmelíř - Krenželok, Culka, Staněk - Zdráhal, Volák, Csabi - Syřínek, Kočara, Tvrzlík -Havel, Saj
V utkání šlo o hodně a oba celky si toho byly vědomy. Na hře to bylo ke smůle hokejových labužníků často vidět, hráči si občas více všímali soupeře než samotného puku, k vidění tak bylo nemálo strkanic a nehokejových situací. Písecké obecenstvo ale přesto mohlo odcházet spokojeno, protože jejich hráči měli vývoj zápasu povětšinou ve svých rukou a také jejich hra nabízela více světlých okamžiků.

Utkání začalo přesilovkami na obou stranách, ale Syřínkovo i Neckářovo vyloučení zůstalo bez gólového potrestání. Skóre se ale přesto brzy změnilo. V 11. minutě Šimek vyhrál buly a Všetečka zacílil přesně pod břevno. I dál se hrálo svižně, šance se rodily na obou stranách a po jedné z nich se zase červenalo za jednou z klecí, tentokrát za tou píseckou. Rozhozené domácí obrany, která se dožadovala potrestání útočného faulu, využil při přesilovce Rimmel a namazal Zdráhalovi, který puk ze změti těl i nohou dotlačil do Šmídovy klece. Remíza se nelíbila dnes velmi aktivnímu Šmátralovu útoku, v 15. minutě totiž jeho členové vtrhli před Vojtka a vrátili Písku vedení. Ležící Vojtek se sice v brance snažil sebevíc, ale na Vlčkovo přehození betonů nestačil. Do konce třetiny hosté na druhý gól odpovědět nestihli, navrch měli opět domácí, ale jejich průniky už k další brance nevedly.

Panterům se do druhé třetiny moc nechtělo a nebylo se čemu divit, Nedorost si pro ně totiž připravil gólové uvítání. Na 3:1 zvýšil po akci s Nouzou, když se prodral obranou až před Vojtka, který mohl jen bezmocně přihlížet. I Havířov byl potom nebezpečný, snažil se o rychlejší napadání domácích hlavně v rozehrávce, výsledkem byla jen slibná šance Syřínka.

Ve 27. minutě mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl kapitán Jelen, gólmana v brance hostů ale nepropálil, stejně jako Brož o chvíli později ze samostatného úniku. Na druhé straně se před Šmídem prosazovali Zdráhal s Havlem, leč kotouč skončil nikoliv za, ale pod píseckou jedničkou. Za čáru ve Šmídově svatyni se neprodrala ani Staňkova prudká rána 35. minuty. Konec druhé části byl poznamenán šarvátkami a následnými diskuzemi, i proto stav 3:1 vydržel až do třetího dějství.

36. vteřin po zahájení poslední dvacetiminutovky se podruhé prosadil Nedorost, tentokrát překonal Vojtka nechytatelným švihem pod víko. Stejný hráč měl v dalším průběhu i další slibné šance, ale kýženého hattricku se nedočkal. Hostům se potom podařilo snížit na rozdíl dvou branek, předcházelo tomu ještě zahrození Zdráhala a Voláka. První jmenovaný si mohl svůj pokus díky Havlovi, který obral o puk za brankou váhajícího beka, zopakovat, což také úspěšně provedl.

Na ukazateli stav 4:2 pro domácí už vydržel, i když střely Jurečky od modré byly při závěrečném Všetečkově vyloučení hodně nebezpečné. Na druhé straně mohli ještě zvýšit domácí nejdřív při Brožově úniku, poté při odstřelování prázdné havířovské branky.

Ohlasy trenérů

Petr Jurečka (hráč Havířova):
Myslím, že jsme hráli první a třetí třetinu dobře, ale utekla nám třetina druhá. Soupeř byl dnes hlavně lepší bruslařsky, Písečtí více bruslili než my, měli asi větší hlad po vítězství.

Milan Mazanec (trenér Písku):
Nechali jsme soupeře do nás tlačit a sami jsme jim odjížděli do brejků. A myslim si, že jsme měli zápas pod kontrolou celou dobu. Dostali jsme z první branku v podstatě při přesilovce pěti proti třem, protože při Neckářově vyloučení zůstal jeden z našich ležet na ledě. Druhý gól jsme dostali po hrubé chybě při rozehrávce. Jinak si myslím, že všichni hráli zodpovědně a dočkali jsme se těch brejků, dali jsme čtyři branky, což by mělo doma při zodpovědném výkonu na takovéhoto soupeře stačit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy