Starší dorostenci v posledním domácím utkání podlehli Slavii

Slavia vstoupila do utkání bravurně a rychle se ujala vedení. I když se písečtí mladíci snažili s nepříznivým stavem něco udělat, tak útočná akce ztroskotala na skvělé obraně hostující Slavie. Písek prohrál i v posledním domácím utkání 2:7.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 14. kolo, pá 3.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Slavia Praha
2:7
2:4, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 16. Hakl (Pokorný), 21. Štěcha – 1. Grim (Brož, Marek), 1. Všetečka (Melovič, Stark), 12. Furch (Hradil), 17. Grim (Macek, Marek), 40. Všetečka (Hradil, Martínek), 41. Martínek (Všetečka, Melovič), 50. Martínek (Hradil, Všetečka). Rozhodčí: Hornáček – Karda, Štofa. Vyloučení: 8:12, navíc Vobořil 10 min. osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:65. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7.
Písek: Křepela (Kříž) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha, Kroupa, Waller, Vokoun, Hakl, Novotný, Norris, Novák, Šebesta, Stauber, Pechlát
Slavia Praha: Vecka (Dusil) – Melovič, Erben, Vobořil, Zderadička, Macek, Holý, Stark, Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Marek, Martínek, Furch, Janča

Písku se vstup do utkání nepovedl, ihned z první akce překonal brankáře Grim, kterému nabil Brož. O pár vteřin později bylo na slávistické střídačce veseleji, na rozdíl dvou branek navýšil Všetečka. Chuť na gól měl hostující Všetečka, který udělal ukázkovou kličku a jeho střela olízla tyč. Píseckým mladíkům se nedařilo založit pořádnou akci, protože skvěle pracovala defenzíva hostů, která dokázala vzít puk domácím hráčům z hokejky. Třetí gól svého týmu zaznamenal Furch, kterého našel přesnou přihrávkou Hradil. Gólovou šanci měl hostující Brož, který pálil v podstatě do odkryté brány, ale kotouč se zastavil o betony brankáře. Na rozdíl dvou branek snížil Hakl, který obral o puk hostujícího obránce a následně ujel všem a přesnou střelou překonal brankáře. Slávisté, ale ihned z následující akce vstřelili gól. Od modré čáry vypálil Grim a jeho střela zaplula do horního růžku branky. Slavie nedokázala proměnit trestné střílení a pokračovalo se za stejného stavu. V poslední minutě první třetiny propálil vše, co mu stálo v cestě domácí Štěcha.

První polovina druhé třetiny se nesla v duchu nedisciplinovanosti, když oba týmy předvedly několik faulů. V obrovské příležitosti se naskytl Grim, který promáchl a tím pádem puk neskončil za brankovou čarou. Wallerovi s Norrisem se povedlo dostat do přečíslení dva na jednoho, ale druhý jmenovaný nedokázal dostat puk za záda brankáře. Pátý gól svého týmu vstřelil Všetečka, když jeho střela s obrovskou porcí štěstí prošla za brankáře Křepelu.

Ani vstup do třetí třetiny nebyl z pohledu píseckých hokejistů úspěšný. Před bránou se nejlépe zorientoval Martínek, který dostal puk za domácího brankáře. Slavia byla ve všech aspektech hry rychlejší a aktivnější, ovšem do úniku se dostal jeden z domácích hráčů, který byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení, které gólem neskončilo. Podruhé v dnešním zápase se prosadil Martínek, který dostal přesnou přihrávku na hokejku a brankář se po této střele natahoval marně. Kousek od hattricku byl Martínek, který tečoval nahození svého spoluhráče, ale puk se odrazil od tyče. Slavia si zbytek utkání pohlídala a do Prahy si odváží tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy