Mladší dorostenci si hravě poradili s Kobrou

Mladší dorostence čekal od 10:00 duel proti HC Kobra Praha. V tomto utkání byl domácí celek jasně lepší a zaslouženě slaví vítězství 5:0. Po první třetině byl stav utkání 3:0. Zbytek zápasu si dokázal Písek pohlídat a v posledních minutách přidal ještě dvě branky.
Liga mladšího dorostu, 9. kolo, ne 19.3.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
5:0
3:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Lukeš (Řezáč), 4. Vokoun (Řehoř), 13. Novotný (Šuhaj), 58. Pechlát, 60. Januška (Novotný, Šuhaj). Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Mitáš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 5:0.
Písek: Buchta (Hořejší) - Brož, Keřka, Kroupa, Řezáč, Kacbunda, Smola, Kurfurst, Kajtman - Řehoř, Januška, Šuhaj, Anderle, Dub, Kouba, Lukeš, Smetana, Vokoun, Pechlát, Novotný.
Kobra Praha: Šindelář (Šmehlík) - Voska, Mařík, Vyhnal, Přenosil, Sup, Stejskal - Rejchman, Blicha, Kapal, Medřický, Čásenský, Veverka, Luka, Adam, Pádivý, Racek.

Vstup do zápasu se Písku povedl na výbornou. V přesilové hře se dokázal prosadit Lukeš, který byl u odraženého puku jako první a bezpečně dokázal poslat kotouč do brány. Tento rychle vstřelený gól byl pro písecké mladíky povolený doping, protože tým od Otavy držel v tlaku svého soupeře dalších několik minut. Vysoký nátlak přinesl Písku odměnu v podobě gólu. Po vhazování v útočném pásmu se kotouče ujal Vokoun, který pohotovou ranou zakončil do horního růžku branky. Hostující rozehrávky nenacházely správné adresáty a toho dokázal využít Vojtěch Šuhaj, který před bránou našel volného Novotného a ten doklepl puk do odkryté brány. Písek byl v první třetině jasně lepším týmem a Kobru k ničemu výraznějšímu nepustil.

Ve druhé třetině pokračoval Písek ve vysokém nátlaku, který postupně upadal. K vidění byla i první větší šance hostujícího celku, ale Buchta dokázal skvěle zasáhnout. Z taktického hokeje se stal hokej bruslivý. Šance střídala šanci, takže brankáři na obou stranách měli plné ruce práce. V poslední minutě druhého dějství unikl domácí obraně pražský útočník, který v samostatném úniku nedokázal poslat puk za záda brankáře Buchty. Druhá třetina sice nepřinesla tolik gólů jako ta první, ale na druhou stranu bylo k vidění spousta skvělých zákroků obou brankářů.

Do třetí periody vstoupila lépe Kobra, která měla v úvodních minutách tlak a výhodu přesilové hry. V této přesilové hře měl největší šanci oslabený celek, když Kouba nastřelil tyčku. Ve zbytku třetí třetiny byly šance na obou stranách, ale žádnému z hráčů se nepovedlo dostat kotouč za brankovou čáru. Povedlo se to až dvě minuty před koncem zápasu. Pechlát se nachomýtl před bránou a přesně poslal puk mezi betony. Dvacet vteřin před závěrečnou sirénou zvýšil na rozdíl pěti branek Januška, kterého se poslední zápasy drží střelecká forma.

Mladší dorostence čeká poslední domácí duel v úterý 21.3, kde od 18:00 vyzve Jindřichův Hradec.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy