Kobra to v Písku neměla vůbec jednoduché, své vedení v sérii nakonec přesto navýšila

Hokejisté IHC se ve svém pondělním klání pokusili v domácím prostředí napravit zaváhání z úvodního duelu osmifinálové série druholigového play-off – bohužel, i tentokrát pro ně mělo jejich představení nakonec onu neoblíbenou hořkou příchuť. A to i přesto, že s pražskou Kobrou odehráli podstatně vyrovnanější partii, nežli tomu bylo v předcházejícím případě. První dvacetiminutovka sice vyzněla v mnoha ohledech lépe pro hostující celek, který si tak v jejím průběhu po zásluze vytvořil jednobrankový náskok, domácí borci však po přestávkové poradě pořádně zabrali a skóre zápasu houževnatě otočili ve svůj prospěch. Nachytat se však nenechali ani Pražané, kteří hráčům IHC vrátili jejich úder, když se jihočeským výkonem z prostředního dějství náležitě inspirovali, čímž pak znovu strhli na svou stranu těsné vedení, jež už do konce utkání i přes velkou bojovnost a sympatický výkon Jihočechů uhájili. A přestože to neměli zadarmo, ujali se hráči Kobry svým druhým triumfem dvouzápasového vedení v sérii, pro které si do Písku původně přijeli.
2. liga ČR sk. STŘED, OF 2, po 27.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Kobra Praha
2:3
0:1, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 30. Jiřinec, 32. Koupal (Procházka) – 7. Jedlička (Verbík), 42. Antončík (Jakeš), 57. Šteiner (Vacek) Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, T. Samuel Vyloučení: 3:6 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 420 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3
Písek: Hauser (Kadlec) – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Suda, Dvořák, Koutenský – Pašek, Koupal, Sýbek "A", Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad, Suchan, Bárta
Kobra Praha: Bílek P. (Langer) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Verbík R., Vacek, Semrád – Jakeš "C", Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček, Hlinka, Tuma, Slanina "A", Kysela, Matějek, Kučera, Pulkrab

V první třetině utkání se hrálo dle některých útržků z archivních scénářů, jimiž už se oba celky v minulosti několikrát prezentovaly. Písečtí hokejisté kupříkladu vynakládali velké úsilí k pouhému zisku útočné třetiny, spolu s čímž je trápila tradiční smůla v koncovce, na druhé straně hráči pražského výběru těžili ze svého aktivního přístupu, technické zdatnosti a důležitého klidu, jenž na svých holích drželi. Všechny tyto atributy jim vynesly branku již v šesté minutě klání, kdy si sólo přes celé hřiště střihl po rozvážném Verbíkově pasu Jakub Jedlička, který otevřel skóre zápasu svou ránou mezi Hauserovy betony. Sebevědomí Středočechů mohl záhy navýšit ještě Jakeš, opora Kobry však střelou švihem orazítkovala pouze levou tyč. A ačkoliv si hosté vývoj zápolení i nadále jaksepatří hlídali, několika málo minelám se přeci jenom nevyvarovali. Nejvíce vrásek na čele přidělal Bílkovi pokus domácího Paška, neboť mu jím vyslaný kotouč po zdánlivě úspěšném zákroku ještě smolně vypadl, uklidit ho za brankovou čáru již ovšem nebylo v silách nikoho z modrožlutých. Poslední vážnější akci měli na svědomí Sýbek s Červinským, jejich souhra ale skončila jen ve výstroji gólmana hostů, pročež se do šaten odcházelo za stavu 0:1.

A zatímco výkon hochů od Otavy z úvodní dvacetiminutovky nejednoho píseckého fanouška znejistěl, v prostředním dějství svěřenci trenéra Slabého svému publiku vše náležitě vykompenzovali. Vstup do třetiny sice bezesporu vyšel lépe Kobře, která na svého soka doslova vlétla, zhruba v polovině periody se ale zápasová karta zgruntu obrátila. Do této chvíle nepříznivé skóre anuloval svou ránou pod horní tyč Jakub Jiřinec, čímž si spravil chuť po svém bezprostředně předcházejícím neúspěšném objetí brány. Podruhé Bílka překonal Martin Koupal, jemuž se povedlo přetavit ve výstavní trefu pod víko svůj přehled o hře, díky kterému si obstaral parádní střeleckou pozici. Hauserovi citelně zatrnulo až v závěru celé dvacetiminutovky, kdy ho svou šikovností a zručností málem vykoupal jeden z aktivitou překypujících útočníků Kobry. Tyčka ovšem nepomohla jenom Píseckým – na opačné straně kluziště hned dvakrát v rychlém sledu zachránila i Pražany po útočných experimentech iniciativního Koupala a ostře pálícího Procházky. Houževnatý obrat tedy hráčům IHC vynesl těsné vedení 2:1.

V závěrečném úseku hry Kobra stvrdila nálepku papírového favorita a ukázala, že se jí doposud nepyšnila pouhou náhodou. Velkou pochvalu si však za své představení zaslouží i domácí borci, kteří nesložili zbraně a urputně bojovali až do samého konce. Hned zkraje třetiny profitovali hosté z herní situace čtyři na tři, kdy se ve změti na brankovišti nejrychleji a nejlépe zorientoval Šimon Antončík, který ležícího Hausera překonal stahovačkou kolem jeho betonu i navzdory řadě obranných zákroků přítomných píseckých útočníků. Jihočeši posléze prokazovali velkou bojovnost, gól by byl býval obrovským zadostiučiněním, kterého se naneštěstí ani přes nespočet dobrých příležitostí nakonec nedočkali. Naopak – po svém oku lichotivém tlaku paradoxně potřetí inkasovali z hole Dominika Šteinera. Ten si sjel odvážně až před píseckého brankáře, odkud nekompromisně zacílil do levého horního rohu. Vzniklé manko už bohužel následně domácí smazat nedokázali, a to i přesto, že sáhli k risku s odkrytými zády a hosté navíc měli v poli o jednoho hráče méně.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel jsem ho nevyhráli. Ve druhé třetině jsme mohli odskočit na 3:1, možná i na 4:1. Kobra by to pak možná zabalila. Chybou bylo vyloučení na konci druhé třetiny a oslabení tří proti čtyřem - to se nám prostě nesmí stávat. Jinak ale klobouk dolů, kluci to odmakali parádně. Hráči Kobry se těžko odstavují od puku a kluky to stojí strašně moc sil. Zkusíme to dál, je to otevřené a soupeři taky budou ubývat síly."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy