Dramatický zápas skončil smírně

Nesmírně důležité utkání 37. kola první hokejové ligy skončilo v Písku remízou. Hosté šli brzy do vedení a po první siréně to bylo 1:2. Ve druhé třetině dokázal Písek brankami Štefana a Šimka otočit, ve třetí Třebíč dokázala srovnat. Těsně před koncem třetí třetiny mohl tři body zajistit Nedorost, při trestném střílení ale trefil jen tyč Luňákovy klece. Rozhodčí Hodek hodně vylučoval, při přesilovkách padly čtyři góly ze šesti. Písek doma neprohrál už osm utkání v řadě, sérii načal právě s Třebíčí. Na desátý Havířov nyní ztrácí šest bodů.



1.liga ČR, 37. kolo, so 31.1.2004
Písek
Třebíč
3:3p
1:2, 2:0, 0:1 - 0:0
Branky a přihrávky: 12. Procházka (Šimek), 23. Štefan (Bouz, Kubeš), 27. Šimek (Mucha, Kolda) - 2. Valko (Oliva), 19. Černý (Kališ), 46. Wolf . Vyloučení: 10:12, navíc Oliva (TRE), Mazanec (TRE), Špiler (PIS) a Šmátrala 10 min.OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Rozhodčí: Hodek - Holub, Geisler.
Písek: Špiler - Veselý, Procházka, Bartoň, Neckář, Svoboda, Vokatý, Mucha, Kolda - Škoda, Jelen, Hřebejk, Nedorost, Brož, Štefan, Šmátrala, Kořánek, Šimek, Kubeš, Bouz, Pošmourný.
Třebíč: Luňák - Černý, Mazanec, Kučný, Horák, Pecka, Kališ, Dusík - Kaňka, Žiška, Holý - Oliva, Valko, Hrůza - Sobotka, Květoň, Lála - Hlusiška, Wolf.
Písek znovu doma na soupeře vyrukoval s tradiční důraznou a bojovnou hrou, která často přináší bodové ovoce. Málokterý hostující celek má potom více ze hry a dokáže domácí hokejisty přehrát. I Třebíčští měli plno práce s forčekingem domácích útočníků, přesto se do šancí také hojně dostávali, většinou po individuálních chybách či nedorozumění v obranné činnosti před Špilerem. Ten opět dostal příležitost při absenci zraněného slávisty Šmída.

Domácí opět nezvládli nástup do utkání a již po 69 vteřinách hry z první střely inkasovali. Špilera překonal tečí Olivovy střely Hrůza. Možná i díky brzkému vedení hostů utkání dostalo zběsilé tempo, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a gólmani neměli chvíli klidu. V šesté minutě přinesla vzruch akce extřebíčského Bouze se Štefanem, ale ten sám před Luňákem, velkou oporou hostů, neuspěl. Za dvě minuty ujel na druhé straně Valko, ale ještě před Špilerem ho v poslední chvíli zneškodnil bek Svoboda. Domácí se dlouho neměli k vyrovnání, neprobudila je ani zkrácená přesilovka, o play-off se v tu dobu bojovalo více než o neúčast v baráži. V čase 11:03 přesto domácí zničehonic vyrovnali, po skvělé práci Šimka a jeho nahrávce z rohu kluziště vyrovnal prostřelením Luňáka nehlídaný juniorský obránce Procházka. V 16. minutě vystřelil opět Šimek a Luňák odvracel puk jen s problémy, stejně tomu bylo se střelou Koldy od modré. O chvíli později roztočili kolotoč v útočné třetině Kořánek a budějovičtí Škoda s Hřebejkem, Třebíčští však závary vždy vyřešili. Písek byl ve hře pět na pět lepší, ale kvůli faulům, které s chutí trestal hlavní rozhodčí, často hrál v oslabení. A právě jedno z nich skončilo gólem. Pěknou kombinaci z 19. minuty zakončil střelou mezi betony Špilera pozapomenutý obránce Černý.

Zatímco v první části padaly branky do obou sítí, v druhé kotouč skončil dvakrát jen za hostujícím Luňákem. Ten nejprve nestačil na přesilovkovou vyrovnávací branku Štefana z 23. minuty. Poté chtěla Třebíč rychle odpovědět z hole kapitána Žišky a Valka, ale domácí gólman Špiler si svou lapačkou získával zpět sympatie píseckého publika. Další vlnu emocí vyvolal gól Šimka na 3:2, po němž byl výsledkem dohadů desetiminutový osobní trest pro mladšího bratra píseckého trenéra Milana Mazance, nyní třebíčského Davida. I poté se diváci rozhodně nenudili, nejprve k jejich zklamání nevyužil zaváhání Luňáka Škoda a potom svého bývalého spoluhráče nepřekonal ani Bouz, o chvíli později jim naopak zatrnulo při vyložené šanci Černého. V 39. minutě naposledy zahrozil Písek, když si pěkně před Luňáka nabruslil Neckář.

Velký boj o každý kousek ledu pokračoval i ve třetím dějství. Písečtí uhájili svoje chudé vedení jen necelých šest minut, chvilkový nápor dokázal ve vyrovnávací gól proměnit Wolf. Vedení zpět v písecký prospěch mohli strhnout Šimek s Hřebejkem, ale výtečný Luňák nesouhlasil. Písečtí do 60 minuty prokazovali větší touhu po třech bodech, Luňák se v té době určitě zapotil více než Špiler. Hrál se rychlý atraktivní hokej, kterému snad chybělo jen to gólové zakončení. A když už dvakrát přišlo, pokaždé do třebíčské klece, tak se proti tomu postavil rozhodčí a posunutá branka za Luňákem. V prvním případě to skončilo desetiminutovým trestem pro autora střely Šmátralu, v druhém, dvě minuty před třetí sirénou, trestným střílením Nedorosta, který však místo nad lapačkou brankáře tentokrát netrefil, puk se jen otřel o tyč.

Hledání vítěze vyústilo až do prodloužení, ale ani v něm žádný střelec smůlu neprotrhl. Opět se vylučovalo, za katr usedl domácí Škoda, a tak měli hosté jedinečnou možnost v přesile 4 na 3 rozhodnout. Nepodařilo se jim to, proti byl nejen Špiler, ale při střele Holého i tyč písecké branky.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér SK HS Třebíč):
"Do utkání jsme měli dobrý vstup; hráli jsme dobře, ze zajištěné obrany. Ve druhé třetině jsme se ale nechali zbytečně vylučovat a zápas pro sebe získal soupeř, který se ujal vedení. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Závěr byl dost hektický, Luňákova branka vůbec nedržela, kvůli čemuž na nás bylo nařízeno trestné střílení, v němž Nedorost naštěstí trefil jen tyč. V prodloužení jsme hráli přesilovku, v níž jsme měli hodně šancí, žádnou jsme ale neproměnili. Do Písku jsme jeli s tím, že chceme získat tři body, takže remíza pro nás znamená ztrátu dvou. Na druhou stranu musíme být rádi i za tento výsledek, protože lepíme sestavu, jak se dá, hraje všechno co má ruce a nohy."

Václav Baďouček (trenér Písku):
My jsme dnešní utkání nezačali vůbec šťastně. Začátek byl od nás vlažný, nervózní, dlouho nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. Po první třetině jsme museli maličko zvýšit hlas v kabině. V průběhu třetí třetiny jsme zkorigovali sestavu na tři pětky, bylo to také vynucené četnými vyloučeními. Potom jsme se myslím dostávali více do šancí, více jsme se tlačili před bránu, ale bohužel to zůstalo nevyužité. Asi nemá cenu diskutovat o tom, jestli ty dva neuznané góly platit měli nebo neměli, prostě rozhodčí je neodpískal. Trestné střílení v posledních dvou minutách je taková sázka do loterie, za toho stavu a v té situaci, jaké jsme. Škoda, že to tam nespadlo, mohli jsme mít body tři, takhle máme jeden. My i kdybychom se na tu klid zajišťující příčku nedostali, tak chceme nahrát co nejvíc bodů, abychom se vyhnuli té barážové pozici.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy