Bavorský Deggendorf u Otavy vyučoval v produktivitě

Písečtí hokejisté nebudou na zápas s Deggendorfem vzpomínat v nejlepším. Zraněními a nemocí sužovaná kabina vyslala do osmého přípravného zápasu okleštěnou sestavu, kterou doplnil z farmářské Radomyšle obránce Radek Volf. V dresu Písku se představili při absencích další nové tváře - Jakub Doktor z Motoru, který by měl v Písku vypomáhat formou střídavých startů, a na zkoušku je v Písku také Václav Pouch z Milevska, který si předloni zahrál za úspěšnou píseckou juniorku. Žádný z nich však nedokázal společně se svými spoluhráči vyzrát na zkušenější hosty, kteří v utkání vyčnívali hlavně produktivitou. Písek prohrál s německým třetiligovým Deggendorfem 0:4.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., ne 3.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Deggendorf
0:4
0:1, 0:3, 0:0
Písek: Štekr (32. Kříž) – Hanus, Hřebíček, Suda, Koutenský, R. Volf, Turek – Bárta, Polata, Torba, Novák, Koupal, Jiřinec, Pouch, Doktor, Skala
Deggendorf: Brenner – Vavruša, Peleikis, Gawlik, Wiederer, Wolfgramm, Sternkopf, Stern, Gibbons, Leinweber, Böhm, Schembri, Jiřík, Litesov, Deuschl, Ovaska, Janzen

V první třetině bylo k vidění marné dobývání hostující branky v podání domácího celku, který měl řadu slibných šancí. Nevyužil však ani jednu a proto šli do kabin spokojenější hosté. Rozradostnil je v šesté minutě Gibbons, když po zmatcích v písecké obraně prostřelil Štekra mezi betony. Stejný hráč pak na konci prvního dějství orazítkoval tyč.

Prostřední dějství znamenalo pro Písek krutou lekci z produktivity. Šance totiž opět proměňovali opět jen hosté, kteří v prostřední části hry navýšili vedení na 0:4. Nejprve se z nebezpečné pozice na levém kruhu nemýlil aktivní Gibbons, chvíli po něm se nádherně trefil Gawlik a další branku přidal po samostatné akce Ovaska, když prostřelil Kříže pod lapačkou.

Zápas skončil nakonec výsledkem ze druhé třetiny. Ve třetí třetině byly k vidění šance na obou stranách, nicméně stav už se nezměnil. Ve vyrovnaném utkání slaví zaslouženou výhru Deggendorf SC, který vyškolil Písek v produktivitě.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy