Domácí obrat nedokonali, vybojovali však cenný bod

Do Písku přijely v rámci prvního kola 2. ligy favorizované Moravské Budějovice. Hostům se v první polovině dařilo lépe, kdy po trefách zkušeného Puchera, Kusého a Havla vedli po dvou třetinách 3:1. Do té doby jedinou branku Písku zaznamenal v první třetině Rod. Písečtí se po přestávce na žihadla vrhli a podařilo se jim zápas vyrovnat. Nejdříve snížil Pouch, který prostřelil gólmana hostí, na konci třetí části srovnal krásně Hřebíček. Prodloužení vítěze nepřineslo, rozhodnout tak musely nájezdy. Vítěznou trefu si v nich připsal hostující Denis Kusý, který hostům zařídil těsnou výhru.
2. liga ČR sk. STŘED, 1. kolo, st 13.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Moravské Budějovice
3:4sn
1:2, 0:1, 2:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 15. Rod (Červinský), 44. Pouch (Koupal, Ciboch), 58. Hřebíček (Hanus, Doktor) – 10. Pucher (Havel, Kabelka), 15. Kusý (Pelikán, Sobotka), 30. Havel (Pucher, Horký), rozh. náj. Kusý. Rozhodčí: Hornáček – Marek, Kučera. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. Diváci: 220. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4.
Písek: Štekr (Kříž) – Hanus, Hřebíček, Suda, Herr, Turek, Červinský, Koutenský, Švagr – Vlk, Doktor, Polata, Ciboch, Koupal, Bárta, Jiřinec, Drda, Rod, Torba, Novák, Pouch.
Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka – Havel, Pucher, Mikeš, Rytnauer, Matějka, Lupač, Horký, Hačecký, Kusý, Niederhafner.

Do arény v Písku přijel na úvodní zápas sezóny těžký soupeř z Moravských Budějovic. Hostující se prosadili jako první v desáté minutě. Po pěkné akci se k puku dostal kapitán Pucher a nedal Štekrovi šanci. Jihočechům se podařilo o pět minut později vyrovnat. Od modré vystřelil Červinský. Jeho střelu tečoval před bezmocným Brožem domácí Rod a srovnal tak stav utkání na 1:1. Žihadla se trefila z další akce. Ke kotouči se dostal Kusý a strhl vedení svého týmu na svou stranu před koncem úvodní třetiny.

Ve 30. minutě se znovu z branky radovali hosté, když využili přesilovou hru. Pucher našel mezi kruhy Havla, který nedal brankáři Písku šanci. Na konci prostředního dějství měl dvě příležitosti domácí tým. Nejdříve nedal Pouch. V poslední minutě se do nebezpečné šance dostal Bárta, ale nedokázal umístit puk do branky. Po čtyřiceti minutách tak Žihadla vedla o dvě branky.

Jihočeši se dokázali vzepřít svému těžkému soupeři v poslední části. Nejprve ve 44. minutě snížil Pouch, který nekompromisně prostřelil brankáře hostů. Po několika neproměněných šancí se Písku podařilo vyrovnat. V čase 57:52 zužitkoval nahrávku Hanuse volný Hřebíček, který přesně k tyčce skóroval. Po šedesáti minutách svítil na tabuli stav zápasu 3:3.

V následném prodloužení ve třech hráčích v poli mohli rozhodnout oba soupeři. Více šancí mělo domácí mužstvo, ale nedokázalo zápas ukončit.

Utkání došlo až do samostatných nájezdů. V nich štěstí přálo více hostujícímu celku. Vítězný nájezd proměnil Denis Kusý.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, hlavně si ceníme toho, že jsme se dokázali vrátit do utkání, i když jsme po dvou třetinách prohrávali. V prodloužení jsme měli velkou smůlu, nájezdy jsou vabank. V první třetině jsme srovnali a nemůže se nám stávat, abychom během pěti vteřin dostali na 2:1. Druhou třetinu jsme byli z toho vývoje takoví zaražení a podržel nás gólman. Ve třetí třetině jsme si řekli, že nemáme co ztratit a budeme po nich chodit. Nakonec se to vyplatilo. Je škoda, že v prodloužení jsme nedokázali využít přesilovku. S bodem jsme ale vzhledem k průběhu spokojení."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy