Hoši od zlatonosné řeky vezou tři body z Pelhřimova!

Na první domácí výhru navázali Písečtí dobrým výkonem v Pelhřimově a připisují na konto cenné tři body za první venkovní výhru 5:2. Písek odskočil díky brankám Vlčka, Cibocha a Vlka na stav 3:0, domácí pak sice snížili, ale trefy Sýbka a Cibocha vrátily Jihočechům klid. Domácí v závěru už jen korigovali druhou brankou. Druhé a zároveň poslední utkání odchytal v píseckém dresu urostlý brankář Ondřej Bláha, který se z Českých Budějovic, odkud vypomohl formou střídavých startů, stěhuje za hokejovým štěstím do Havířova. V útoku byla v Pelhřimově znát také účast Filipa Vlčka, který je u Otavy kvůli dočasnému vyřazení z kádru českobudějovického Motoru.
2. liga ČR sk. STŘED, 7. kolo, so 7.10.2017
Pelhřimov
Písek
2:5
0:2, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 35. Plachý (Votápek), 58. Kaminsky – 13. Vlček (Ciboch), 15. Ciboch, 28. Vlk (Ciboch), 38. Sýbek (Pašek, Polata), 42. Ciboch (Koupal). Rozhodčí: Čuňočka – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.
Pelhřimov: Svoboda (Šoustal) – Benýšek, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Hendrych, Oščádal, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.
Písek: Bláha (Štekr) – Polata, Parýzek, Suda, Hanus, Červinský, Hřebíček, Koutenský, Sýbek, Vlček, Novák, Vlk, Koupal, Ciboch, Medek, Drda, Pouch, Jiřinec, Rod, Pašek

Do domácí branky se opět postavil Dominik Svoboda, který hned od začátku musel čelit útočným výpadům Filipa Vlčka. Ten byl totiž přeřazen do Písku z prvoligového Motoru České Budějovice za nedodržení životosprávy. A právě čtyřiadvacetiletý forvard se postaral o první branku zápasu, když se nejlépe a nejrychleji zorientoval ve skrumáži před pelhřimovskou svatyní - 0:1. Domácí se snažili o rychlou odpověď, ovšem Plachého pokus zneškodnil gólman Bláha. A tak udeřili znovu hosté. David Ciboch hledal prudkou přihrávkou najíždějícího spoluhráče, jenž sprintoval před bránu. Do přihrávky však vložil hůl obránce Port, od jehož čepele si kotouč nešťastně pro Pelhřimov srazil do vlastní brány.

Tato trefa dodala píseckým hráčům potřebný klid, který až do konce zápasu už neztratili. Medvědi se snažili ještě do první sirény alespoň zkorigovat skóre, ovšem Bláha představoval pro domácí neprostupnou hráz. A když už byl hostující gólman překonán, zaskočili za něj spoluhráči. Tak jako ve dvacáté třetí minutě, kdy po zmatcích před hostující svatyní střílel do odkryté brány Martin Hadrava, avšak jeho pokus byl zastaven jedním z hostujících beků. Písečtí se o poznání snadněji dostávali před Svobodu a také do větších šancí, což ve dvacáté deváté minutě vyústilo ve třetí branku Míkových svěřenců. Medvědi nezvládli rozehrávku na polovině hřiště, kde uzmul puk Josef Vlk a střelou o tyč potřetí rozjásal své spoluhráče. Postupem času se Lední Medvědi přeci jen prosazovali do větších příležitostí, až v pětatřicáté minutě odčaroval Bláhovo kouzlo Tomáš Plachý. Během přesilové hry vybojoval Votápek puk za bránou, naservíroval ho k levé tyči Plachému a ten neomylně zavěsil pod horní tyč.

Pelhřimov vycítil možnost dotáhnout se na svého soka. Do slibných možností se probojovali Kalenda či Kopic, ale ani jeden skórem nepohnul. To se ovšem povedlo Sýbkovi na druhé straně. Časomíra zrovna ukrojila třicátou osmou minutu, když se Jan Sýbek prosadil důrazem na brankovišti. A jak Písečtí skončili druhou periodu, tak tu třetí odstartovali. David Ciboch předvedl nejhezčí akci večera, kdy prokličkoval středem obrany a pohotovu střelou vymetl levý horní růžek Svobodovy branky. Po tomto gólu domácí hra poněkud zkostnatěla a Pelhřimovští jen stěží hledali cestu před brankáře Bláhu. Povedlo se jim to až na samém konci zápasu, kdy skóre na konečných 2:5 upravil Stanislav Kaminsky. Medvědi tak v šestém kole počtvrté v sezoně prohráli, přičemž prohra s Pískem je posunula na poslední místo skupiny Střed.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy