Led Nymburka hoši od Otavy nedobyli

O další body se hráči IHC ucházeli na ledě Nymburka, ten ale k jejich velké nelibosti v domácím prostředí nakonec nezaváhal. Středočeši vykročili za vítězstvím již v první dvacetiminutovce, během níž si i díky využité početní výhodě vypracovali komfortní dvoubrankové vedení. Dalších změn doznal prozatímní stav utkání hned začátkem prostředního dějství, kdy svou trefou snižoval Jan Sýbek. Na jeho počin však domácí zanedlouho zareagovali další proměněnou přesilovou hrou, čímž Píseckým znovu odskočili. Jihočeši, vědomi si svého úkolu, s nímž se museli v rámci třetí periody vypořádat, pak hledali recept na umazání manka až do čtyřiapadesáté minuty. V této fázi zápasu totiž měli na úkor provinivšího se tandemu domácích borců k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, kterou korunoval přesným zásahem Martin Parýzek. Snaze Písku ale učinila přítrž šťastná trefa domácích na 4:2.
2. liga ČR sk. STŘED, 15. kolo, so 18.11.2017, Zimní stadion Nymburk
Nymburk
Písek
4:2
2:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 10. Smejkal (Planý), 18. Eis (Smejkal, Josefus), 32. Stehlík (Kříž), 56. Kolouch (Hierman, Eis) - 27. Sýbek (Polata, Pašek), 54. Parýzek (Polata) . Diváci: 238. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Nymburk: Krofta (Formánek) – Kříž, Mašek, Hierman, Rittig, Knesl, Bičiště – Planý, Arnošt, Stehlík, Smejkal, Eis, Kuzďas, Maršoun, Josefus, Král, Kolouch.
Písek: Štekr (Kříž) – Parýzek, Polata, Suda, Hřebíček, Červinský, Turek, Hanus – Novák, Sýbek, Drda, Koupal, Pašek, Rod, Medek, Vlk, Stauber, Strnad

Začátek zápasu 15. kola zdrželo rozbité plexisklo za nymburskou brankou, které vystřelili domácí hráči při rozbruslení. A měli to být právě oni, komu střepy přinesou pověstné štětí. Od začátku utkání byl k vidění vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Ke smůle Písku však ale příležitosti v úvodní dvacetiminutovce využili jen domácí. Nejprve se nemýlil mezi kruhy volný Smejkal, ke konci třetiny pak nadvakrát překonal Štekra před brankou nekrytý Eis - 2:0.

Důrazný přestávkový pohovor v písecké kabině přinesl ovoce v podobě aktivní hry Jihočechů, kteří svého soupeře začali přehrávat a vysloužili si snížení, které zařídil z předbrankového prostoru Jan Sýbek. Nymburk pak využil z minima maximum a krátce po polovině hrací doby se dočkal vedení 3:1, když v nepovedení přesilové hře nabruslil do pásma Stehlík a výstavní ranou napálil puk k pravé tyči. Gól takřka z ničeho Písecké nezlomil a hosté dál bojovali. Slibný tlak ale nezužitkovali. Rozkouskovala ho i závada na mantinelu, kvůli které rozhodčí ukončili druhou třetinu o minutu dřív a po přestávce a opravě se ona minutka dohrála jako součást prodlouženého třetího dějství.

Také třetí třetina byla ve znamení sympatického výkonu Písku, který se musel obejít bez budějovických pendlů, zraněného nejlepšího střelce Cibocha a Poucha z Milevska. Domácí byli hodně nervózní a nabídli píseckému týmu dvojnásobnou početní výhodu, kterou nepohrdl kapitán Martin Parýzek a nádhernou ranou nad Kroftův levý beton vykřesal jiskřičku naděje. Jenže štěstí se opět otočilo k Jihočechům zády. Čtyři minuty před koncem přišla studená sprcha, když do písecké branky zaplula šťastně tečovaná střela, jejíž směr těsně před Štekrem změnil Kolouch. Stav 4:2 už hosté změnit nedokázali, nepomohla jim ani hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Hrál se naprosto vyrovnaný zápas. Na rozdíl od nás soupeř chyby potrestal. My jsme měli ty samé gólovky, řekl bych, že jsme pak byli i aktivnější. Bohužel, myslím si, že z dnešního zápasu jsme si měli odnést alespoň bod. Nemáme ani jeden. Odehráli jsme slušný zápas, ale trochu nás trápí finální fáze. Je to hrozná škoda."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy