Favorité porazili domácí Písek

Do dnešního zápasu šlo domácí mužstvo v roli outsidera, protože na led přijel čtvrtý Kolín. Ten si od začátku duelu diktoval tempo, ale Jihočeši se snažili držet krok. Velký podíl na výhře Kozlů měl také Martínek, který několikrát svými zákroky podržel svůj tým. Domácí proti soupeři z horní části tabulky předvedli sympatický výkon, ale Kolínští byli lepším týmem na ledě. Nakonec vyhráli rozdílem dvou branek a ze zimního stadionu si odváží další výhru.
2. liga ČR sk. STŘED, 32. kolo, st 7.2.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
3:5
1:2, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Ciboch (Vlk, Volf), 37. Urbanec (Hanus, Koupal), 60. Urbanec (Parýzek, Duchoň) – 5. Morkes (Zumr, Hanzl), 14. Kadlec (Březina, Zumr), 28. Malý (Pýcha, Hanzl), 29. Hanzl (Semirád), 43. Kysela (Prokop, Březina). Rozhodčí: Šindel – Mertl, Rubáš. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 260. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Písek: Kříž (Buchta) – Parýzek "C", Hora, Hřebíček, Hanus "A", Turek, Červinský, Kopenec – Duchoň, Volf, Strnad, Bárta, Ciboch, Koupal, Stauber, Vlk, Urbanec "A", Rod, Novák.
Kolín: Martínek (Sejpal) – Pýcha, J. Kadlec, Hanzl "A", Voženílek, Březina, Barták, Havelka – Semirád, Panna, Malý "C", Zumr "A", Morkes, Sladký, Prokop, Kysela, Kozák, Netušil, A. Kadlec, Černý, Pilný.

Na začátku páté minuty slavili hokejisté z Kolína úvodní branku, kdy otevřel skóre Morkes. Jihočeši dokázali rychle odpovědět. V osmé minutě se radoval Ciboch, který po dobré nahrávce srovnal na 1:1 v přesilové hře. Další změna stavu přišla v čase 13:28. Do vedení šli znovu Kozlové. Březina v útočné třetině našel lépe postaveného Antonína Kadlece, který prostřelil Kříže. Tři a půl minuty před koncem úvodní třetiny mohli náskok zvýšit hosté. Měli dvě dobré šance, ale obě zlikvidoval svými pohotovými zákroky domácí Kříž.

V 21. minutě si dobrou kombinaci vytvořili domácí, kdy Vlk našel Volfa. Ten zkoušel přelstít Martínka, ale radost domácím fanouškům z gólu překazil beton hostujícího brankáře. Další dva rychlé zásahy do domácí klece přidali hokejisté Kolína mezi 27. a 29. minutou. Nejprve Pýchovu nahrávku zužitkoval kapitán Malý, který se trefil k levé tyči. Druhá gólová akce přišla po dalším tlaku Kozlů, kdy svou šanci využil Hanzal. Píseckému mužstvu se ještě podařilo do konce třetiny snížit. V 37. minutě lovil puk ze své sítě Martínek. Vyražený kotouč nahrál Urbanci, který ho uklidil do volné branky.

Na začátku poslední třetiny udeřil znovu Kolín, kdy se k puku dostal Kysela a zvýšil už na 5:2. Na druhé straně se v oslabení mohl radovat Ciboch, ale jeho kličku zastavil svým pohotovým zákrokem znovu Martínek. Deset minut před koncem se do přečíslení dostal znovu Ciboch tentokrát s Volfem. Jejich nadějná akce ztroskotala znovu na brankáři hostů. V 53. minutě musel vytáhnout pěkný zákrok Kříž. Proti ráně z dálky reagoval betonem a puk odklouzal mimo klec. Minutu a půl před koncem mohl snížit Strnad, ale brankář byl proti. Na začátku poslední minuty šli kolínští do čtyřech. Tuto početní výhodu využil domácí celek. Kapitán Parýzek krásně nahrál osamocenému Urbanci, který druhým gólem v utkání snížil na konečných 3:5.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Myslím si, že kluci nechali na ledě maximum. Teď se potýkáme s absencemi - skončil Honza Sýbek, Aleš Suda marodí, Honza Bárta má něco se zápěstím. Takže jsme zapojili i Tomáš Staubera, Hora odehrál celý zápas a zvládl to vedle Martina Parýzka slušně... Kvalita byla samozřejmě na straně Kolína, my jsme odehráli asi to, na co v současné době máme. Kluci, co toho moc nenahráli, teď dostávají víc šancí, hrají o příští sezonu. Jsou mladí a měli by se ukázat. Motivace je jasná - udělat v posledních zápasech co nejlepší výsledky, aby se ti mladí kluci posouvali dál."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy