Mladší dorostenci vstoupili do sezóny vysokým vítězstvím nad Českými Budějovicemi

Na programu prvního zápasu sezóny 2017/2018 Regionální ligy mladšího dorostu přivítal Písek na domácím ledě svého soka z jihočeské metropole. Celé utkání se odehrálo ve vysokém tempu, kde bylo možno vidět spousty gólových příležitostí, zblokovaných střel, dobrých zákroků brankářů a také šarvátek. Oba týmy hrály již od první minuty velice krásný a vyrovnaný hokej. To se ovšem zlomilo ke konci druhé třetiny, když tým ve žlutých dresech odskočil soupeři na rozdíl dvou branek a dokázal si pohlídat zbytek utkání, ve kterém padlo celkem patnáct branek.
Mladší dorost, 1., ne 10.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
DDM ČB
11:4
3:3, 3:1, 5:0
Branky a nahrávky: 2. Matašovský, 6. Skalický (Suchan), 15. Smola (Smetana), 24. Smetana (Žák), 25. Skalický, 37. Matašovský (Kovanda, Lechnýř), 44. Smetana (Smola), 53. Suchan (Kurfürst), 56.Smetana (Žák), 57. Suchan (Skalický), 57. Polák - 4. Petrovič (Hevrdejs), 10. Lukáš, 12. Antoň, 39. Síkora. Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 5:5, navíc OK hráč hostí. Diváci: 51. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 11:4.
Písek: Hořejší (Špiler) - Kocour, Polák, Keřka, Řezáč, Kacbunda, Kurfürst - Lechnýř, Wimmer, Skalický, Tampier, Smola, Kovanda, Smetana, Žák, Matašovký, Dráb, Suchan
DDM ČB: Jiřička - Petrovič, Ondřich, Melichar, Antoň, Matfiak, Plechinger, Síkora, Votruba, Lukáš, Hájek, Michalec, Silný, Hevrdejs

Do první třetiny vstoupil lépe domácí celek, který se postaral o úvodní gól zápasu. Ve druhé minutě vystřelil Marek Matašovský, jehož střela se odrazila od holeně protihráče do brány. Po tomto rychlém gólu ihned ujeli dva hostující hráči všem obráncům ve žlutých dresech, ovšem brankář Písku dokázal lapit střelu a udržel tím průběžné vedení svého týmu. O pár chvil později mohl ruce nad hlavu zvedat i hostující tým. Marek Petrovič unikl po křídle a dokázal zamést puk okolo betonu do sítě. Vyrovnaný stav ovšem netrval příliš dlouho. V oslabení poslal na modré čáře přesnou přihrávku Suchan Jakubovi Skalickému, který tuto akci zakončil gólem. Další branka nedala na sebe dlouho čekat. V polovině první periody udělal obrovskou chybu domácí obránce, které využil Lukáš Marek, který prostřelil betony domácího brankáře. V podstatě jako první gól hostujícího týmu vypadal i ten třetí. Jan Antoň unikl po křídle a vstřelil gól, který znamenal vedení Českých Budějovic. Domácím se podařilo ještě srovnat, když Petr Smola dokázal využít přesilovou hru.

Úvod druhé třetiny byl na obou stranách klidný a bylo vidět, že žádný z týmů nechce udělat chybu. Písečtí mladíci ovšem udeřili ve druhé třetině jako první, když se před bránou nejlépe zorientoval Ondřej Smetana, který doklepl kus černé pryže za záda brankáře. O pár vteřin později opět vybouchla střídačka mladíku z Písku radostí, když z mezikruží přesně zamířil pod víko Jakub Skalický. Domácí tým si dále vyvíjel obrovský tlak, ale branku tentokrát vstřelil tým z Českých Budějovic, když dokázal Daniel Síkora překonat brankáře domácích střelou k tyčce. Šestou branku svého týmu zaznamenal Marek Matašovský, který vymíchal hostujícího gólmana. Po druhé třetině se šlo do kabin za stavu šest ku čtyřem.

Ve třetí třetině bylo spousta akcí na obou stranách. Na hostujících hráčích bylo vidět, že chtějí otočit z jejich pohledu nepříznivý stav, ale domácí chtěli ještě nějakou tu branku přidat. Ihned krátce po startu třetí třetiny se to domácím povedlo, když se k odraženému puku dostal Ondřej Smetana. Písek byl po tomto gólu velice aktivní a dále zásoboval brankáře hostí pořádnou várkou střel. Zhruba o dalších deset minut později už brankář hostujícího mužstva nedosáhl na přesně umístěnou střelu Jaroslava Suchana. Do konce zápasu ještě přispěl brankou Ondřej Smetana, který doklepl odražený kotouč do brány, Jaroslav Suchan střelou do horního růžku a jako poslední člověk do střelecké listiny se zapsal Lukáš Polák.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy