Mladší dorost vydřel v utkání proti Českému Krumlovu alespoň bod

Mladší dorostenci zažili výborný vstup do soutěže, vítěznou tečku se jim podařilo napsat hned za třemi duely v řadě. Jejich výsledky sice měly sestupnou tendenci, to však nic nemění na tom, že nenadálé prozření v podobě následující jedenáctigólové výslužky od zálohy Českých Budějovic rozhodně nebylo v jejich hledáčku. Svěřenci trenéra Herra si tak toužili v sobotním střetnutí s výběrem Českého Krumlova spravit chuť, to se jim ovšem povedlo pouze z části. Celé utkání se neslo v duchu urputného boje, který začal lépe pro hostující celek, jenž zhruba v polovině první dvacetiminutovky docílil jednobrankového vedení. Píseckým se dlouho nedařilo vtisknout svému hernímu projevu tu správnou podobu. Na kýžené vyrovnání, které přišlo v závěru prostředního dějství, se poměrně nadřeli. Smazáním manka se však domácí hráči vrátili v pravou chvíli do hry, kterou na to konto rázem učinili podstatně vyrovnanější záležitostí. Ta posléze vygradovala až v samostatné nájezdy, v nichž byli protentokrát šťastnější hosté. Hráči IHC se tak probojovali alespoň k jednomu cennému bodu, který ale lze vzhledem k průběhu zápasu považovat za uspokojivý výsledek.
Mladší dorost, 5. kolo, so 7.10.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Český Krumlov
1:2sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:1
Písek: Špiler (Hořejší) - Kacbunda, Kocour, Řezáč "C", Polák, Keřka, Kurfürst - Skalický, Wimmer, Dráb, Suchan, Lechnýř, Tampier, Kovanda, Žák, Smetana
Český Krumlov: Štumbaurová (30. Gabriel) - Kozák "C", Čobr, Šulista "A", Dohnal - Peprný, Král, Soška, Lukš, Štrobl, Kašák, Kalista, Lamač

Hostující celek dnes cizí prostředí vůbec nesvazovalo, ba právě naopak. Na písecký led se adaptoval poměrně snadno a v rámci první dvacetiminutovky si vedl o poznání lépe, nežli jeho vyzyvatel. V úvodu sice bylo k vidění několik málo pokusů o zaskočení soupeře i z holí domácích, zanedlouho už své útočné nápady ovšem realizovali převážně jen hokejisté Slavoje. Nelze říci, že by Písečtí byli vyloženě pasivní a nesáhli si na kotouč, v porovnání s hráči Českého Krumlova jim to však šlo dost ztuha. O zvýšenou pozornost si jako první řekl hostující Kašák, který nejprve svižně objel píseckou klec, načež využil postavení v mezikruží hlídkujícího Petra Lukše, jenž bez jakýchkoliv rozpaků vypálil z první a krásně vymetl volný prostor pod gólmanovou vyrážečkou. Puky kolem Špilerovy svatyně svištěly i nadále, výrazně zdařilejší pasáž sehráli jeho spoluhráči až při premiérovém vyloučení z řad Krumlova. Nejnebezpečnější akci inicioval Suchan, jemuž se z pravého rohu kluziště podařilo nahrát připravenému Řezáčovi, jehož střela záhy nadělala Štumbaurové pořádné potíže, neboť kotouč mezi betony udržela snad jen silou vůle. Svými vskutku nepříjemnými pokusy napomohli svému týmu s opětovným vpravením se do řemesla i Žák se Skalickým, smazat jednogólové manko se ale ani jednomu z nich do konce periody nepodařilo.

Začátkem prostředního dějství mínili domácí využít příhodné pozice do hry naskakujícího provinilce Řezáče, avšak přihrávka, kterou mu adresovali, byla až příliš dlouhá, z potenciálního úniku tudíž velice rychle sešlo. Chyb se Písečtí nedokázali vyvarovat ani nadále, pročež pomalu zabředli zpět do vod těžkopádného hokeje plného nepřesností. Po jedné takové minele, kdy ztratili kotouč nedaleko Špilera, nezaváhal hostující Král, jenž se ve vylidněném prostoru obratem směle angažoval razantní střelou, proti níž se domácí brankář zaskvěl parádně načasovaným zákrokem. Poté, co se perioda přehoupla do druhé poloviny, zaúřadovali vážněji i žlutomodří, kterým se podařilo dvakrát nastřelit tyč. Zakrátko už ale zase doslova utíkali hrobníkovi z lopaty, neboť v oslabení čelili pořádné smršti střel, která jim pořádně zamotala hlavy. Trápení hochů od Otavy prolomil v šestatřicáté minutě až Michal Řezáč, který si u modré čáry nejprve poctivě zpracoval kotouč, načež ze své hole vyslal vzorovou ránu, jež prosvištěla mezi vším živým a hned na to anulovala veškerou snahu do branky čerstvě nastoupivšího Gabriela. Hráči IHC se tak znovu vrátili do hry, kterou rázem učinili podstatně vyrovnanější záležitostí. A to nejen výsledkově.

Třetí třetina byla z pohledu domácích dost možná tou nejvydařenější, minimálně co se vyvíjené aktivity týče. Tlačili se do branky, svedli si vytvořit dostatek slibných příležitostí, bohužel si ani v jednom případě nedokázali dát kotouč tak, aby z toho posléze náležitě profitovali. A když už se ze svých útočných pokusů nevyšachovali sami, vystavili jim stopku hosté. Dobře rozjetého Lukáše Poláka kupříkladu stačili na poslední chvíli dobruslit, proti rychlonohému Jakubu Skalickému už si pak museli pomoci nedovoleným zákrokem. Sami hráči Slavoje se dostali dvakrát v rychlém sledu do nebezpečného přečíslení, opravdu zavařit však domácím svedli až tím druhým v pořadí, kdy za Špilera museli zaskakovat jeho týmoví kolegové. Těm se dobývání hostů přeci jenom podařilo v rozhodující okamžik odrazit, gólová stvrzenka tedy chyběla i Českému Krumlovu. Spolu s kupícím se množstvím spálených šancí a neúprosně běžícím časem tak začalo sílit vědomí, že o výsledku budou muset rozhodnout samostatné nájezdy. A taky, že ano. Prognózy z tribun se skutečně naplnily a oba celky změřily síly v dovednostní disciplíně. V té si vedli lépe hostující hráči, o jejichž triumfu rozhodl ve třetí sérii Pavel Štrobl.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy