Písek bojuje a veze body z Prostějova


Hokejisté Písku dokázali překousnout všechny problémy, které je sužují, a vezou všechny tři body z Prostějova po výhře 2:0. Na obou gólech se podílel David Nedorost. První sám vstřelil, na druhý přihrával obránci Marku Vokatému. K vítězství také výraznou měrou přispěl čistým kontem do branky se navrátivší Michal Pinkas (na obr.). Ten dal vzpomenout na fantastické výsledky Písku z loňské sezóny. Písek se díky tříbodovému zisku posunul o bod před Opavu na dvanáctou pozici a bude ji bránit hned ve středu v zápase proti Kometě Brno.

1.liga ČR, OU2, so 21.2.2004
Prostějov
Písek
0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky a přihrávky: 15. Nedorost (Šmátrala, Jelen), 24. Vokatý (Nedorost). Rozhodčí: M. Dvořák - P. Dvořák, Klouda. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:36. Diváci: 1375.
Prostějov: Maláč - Ševčík, Rekem, Světlík, Šeda, Vlček, Malinský, Zátopek - Černý, Smejkal, Janeček, Procházka, Streit, Šakarov, Jelínek, Antonovič, Hrubý, Palinek, Kubiš, Cetkovský.
Písek: Pinkas - Veselý, Procházka, Neckář, Vokatý, Bartoň, Mucha, Kolda, Ďurák - Brož, Šimek, Hřebejk, Nedorost, Šmátrala, Jelen, Kořánek, Škoda, Kubeš, Štefan, Bouz, Pošmourný.
Písku se proti Prostějovu v letošní sezóně zatím velmi daří a prokázal to i tentokrát. Domácí sice při prvních střídáních vypadali aktivněji, ale vypracovali si pouze jednu větší příležitost. Martin Hrubý udělal kličku obránci, šel téměř sám na brankáře, ale Michal Pinkas byl pozorný. Do 10. minuty hrál Prostějov tři přesilové hry, ale hrál v nich snad hůře než při rovném počtu hráčů na ledě. Náznak šance si vypracoval Procházka, ale kombinacím v útočném pásmu úplně chyběl nápad. Veledůležitý moment zápasu přišel v 15. minutě, kdy David Nedorost objel branku a mezi tyčkou a Maláčovým betonem zasunul puk do sítě. Písek to hodně povzbudilo a hned vzápětí mohl zvýšit náskok. Až do konce první části byl aktivnější, ale zvýšit náskok se mu nepodařilo. Závěr třetiny okořenila bitka mezi prostějovským Šedou a píseckým Škodou.

Hned ve 2. minutě prostřední části skončil zápas pro jednoho z prostějovských hráčů, který byl pukem zasažen do obličeje a byl odnesen na nosítkách. Krátce na to byl vyloučen domácí mladíček Cetkovský a Marek Vokatý tvrdou ranou přidal druhou branku. Největší šanci měli domácí ve 28. minutě, kdy ujížděla trojice Janeček, Černý, Procházka na jediného obránce, ale Pinkas byl znovu na místě. Písek pak začal velmi dobře bránit a když už se domácí dostali do útočného pásma, nedostali tam žádný prostor.

Ve třetí třetině už Písek domácí prakticky k ničemu nepustil. Naopak se hosté pouštěli do brejků, vynikala zejména dvojice Martin Šimek a Jiří Jelen. V 51. minutě navíc David Nedorost neproměnil samostatný nájezd. V závěru utkání se nechal Petr Jelínek vyloučit na čtyři minuty za hru vysokou holí a hosté se už nedostali ani k power-play. Písečtí tak po závěrečné siréně mohli propuknout ve velkou radost, naopak Prostějovské domácí fanoušci navíc ještě vypískali.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy