Písek na Opavu zase nevyzrál


Bitvy o neúčast v baráži ještě zdaleka nekončí. Ba naopak, právě začíná nejdramatičtější fáze bojů. Výchozí pozice Písku není po dnešním utkání nejlepší. V Opavě byl domácím vyrovnaným soupeřem, dokázal dvakrát vyrovnat z 2:0 na 2:2 a poté i na 3:3, ale na gól Mikšana ze čtyřicáté třetí minuty však již odpovědět nedokázal. Góly hostů stříleli Hřebejk, navrátilec Nouza a Nedorost, za domácí byli úspěšní dvakrát Hulva a Šefčík, rozhodující gól přidal Mikšan. Písek klesl na třinácté místo, které by ho nyní poslalo do baráže.

1.liga ČR, OU4, so 28.2.2004
Opava
Písek
5:3
0:0, 3:2, 2:1
Branky: 24. Hulva (Švarba), 27. Šefčík (Sochorek, Šebesta), 35. Šefčík (Hulva), 43.Mikšan (Kramný), 58. Hulva (Najdek, Mikšan) - 33. Hřebejk (Škoda), 33. Nouza (Jelen), 41. Nedorost (Jelen). Rozhodčí: Jeřábek - Kurajský, Lipina. Vyloučení: 8:8, navíc Kořánek 5 + do konce utkání, Nouza 10 min OT. Využití: 2:1. Střely na branku: 35:32. Diváci: 540.
Opava: Šlupina - Tůma, Kramný, Vnenk, Přibyla, Šefčík, Švarba - Hruška, Sochorek (41. Suchánek), Šebesta - Mikšan, Najdek, Hulva - Harazim (2. - 15. Zdeněk), Rozum, Lhotský.
Písek: Pinkas (30. Špiler) - Veselý, Neckář, Vokatý, Svoboda, Mucha, Kolda, Bartoň - Brož, Šimek, Míka - Nouza, Šmátrala, Štefan - Jelen, Kořánek, Kubeš - Nedorost, Hřebejk, Škoda - Bouz.
V důležitém zápase, který měl napovědět o černém Petrovi v podobě nepopulárního třináctého místa, se v první třetině oba týmy oťukávaly a povětšinou se hrálo beze střel a větších šancí.

Do druhé třetiny vstoupili domácí Slezané jako pokropení živou vodou a v rozmezí tří minut dokázali Pinkasovi vstřelit dvě branky. Nevyužili však dvojnásobnou přesilovou hru a Písek je za to dvěma trefami potrestal. Nejdříve snížil v přesilovce Hřebejk a za třicet sekund už bylo srovnáno - po dlouhém zranění se vrátil do píseckého kádru Nouza a hned se gólově uvedl. Zakrátko se ale druhým gólem od modré prosadil Šefčík, a tak do kabin odcházeli spokojenější domácí.

V úvodu třetí třetiny opět Písečtí srovnali Nedorostem skóre, ale do útoku se začali hnát domácí. Pomohla jim k tomu další přesilovka pět na tři a také sporný gól, kdy byl střídající brankář Špiler atakován na hranici brankoviště. Pak se deset minut hrálo před brankářem Šlupinou a zdálo se, že vyrovnání je otázkou času. Jenže Slezané několik oslabení přestáli bez újmy, a tak rozhodly poslední minuty, kdy pojistkový gól vsítil Hulva. Jihočechům už nepomohly ani přesilovky, závěrečná hra bez brankáře či trestné střílení Bouze v poslední minutě, a tak veledůležité tři body zůstaly ve Slezsku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy