Mladší dorostenci rozstříleli Chotěboř

K řece Otavě přijela Chotěboř, která již od první minuty prohrávala a domácí Písek nedal hostům žádnou příležitost k zdramatizování zápasu. Za Chotěboř rovněž nastoupila mládežnická reprezentantka Nikol Nepokojová, která svému týmu nepomohla žádným přesným zásahem, či asistencí. Zápas dopadl lépe pro Písek, který vsítil osm branek a bez problému si poradil s Chotěboří. Vyznamenal se i brankář Filip Hořejší, který pustil kotouč za svá záda pouze jednou. Doufejme, že jim střelecká forma z dnešního utkání vydrží do toho zítřejšího, kdy zavítají na led Lanškrouna.
Mladší dorost, 14. kolo, so 10.2.2018
Písek
Chotěbor
8:1
4:1, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Dráb (Žák), 5. Lechnýř, 13. Matašovský (Suchan, Smola), 19. Smetana (Kovanda), 27. Dráb (Žák, Smetana), 46. Smetana (Kovanda), 50. Kovanda (Řezáč), 52. Řezáč (Suchan). Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Šesták. Vyloučení: 3:8, navíc OT+OK Juřica, OT Němec (CHO). Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.
Písek: Hořejší (Špiler) - Kacbunda, Kocour, Řezáč, Polák, Keřka, Kurfürst - Skalický, Dráb, Smola, Suchan, Lechnýř, Matašovský, Kovanda, Žák, Smetana
Chotěbor: Pazderka (Holcner) - Vlach, Spilka, Slanař, Žižkovský - Bačkovský, Besmák, Němec, Holenda, Nepokojová, Pleskač, Kváček, Juřica

Úvod zápasu hned ukázal komu patří led a to hned šestatřicet vteřin po úvodním vhazování, když Martin Žák našel přesnou přihrávkou osamoceného Lukáše Drába, který neměl problém překonat brankáře hostů. Tlak domácích se nadále zvyšoval a brankář Chotěboře měl plné ruce i nohy práce, ovšem na přesnou střelu Josefa Lechnýře mezi betony neměl nárok. Písek se i nadále držel na kotouči a v přesilové hře nastřelil tyčku Dráb a o pár chvil později padl třetí gól domácích. Od modré čáry vypálil Jaroslav Suchan, jehož střelu jemně tečoval Marek Matašovský . První větší šance Chotěboře přinesla změnu stavu a to zásluhou Vladislava Juřici. Vzápětí upaloval sám na brankáře Písku Filip Němec, ale gólman si s jeho střeleckým pokusem poradil. Přibližně minutu před koncem první třetiny vrátil tříbrankové vedení domácím Ondřej Smetana.

Start druhé třetiny byl poněkud vyrovnaný a bylo jasné, že neuvidíme gólové hody, jako v první části. Stav se změnil až po sedmi minutách druhé třetiny, a to když se Žákova střela odrazila od brankáře k brankové čáře, tam ovšem číhal připravený Lukáš Dráb, který pomohl dostat kotouč až za brankovou čáru. Jediný úspěšný střelec Chotěboře Juřica mířil nikým nehlídaným přímo na brankáře Hořejšího, ale i na podruhé nepustil kotouč za svá záda.

Další únik hostujícího celku musel hasit opět brankář Hořejší, který byl do třetice úspěšný v souboji jeden na jednoho. Písek dál pokračoval ve vysokém nasazení a to přineslo i další branky. Na 6:1 skóroval Ondřej Smetana, který se z levého kruhu trefil přesně. Domácí využili v polovině třetího dějství přesilovou hru, konkrétně Jan Kovanda, jehož projektil se zastavil až v síti. Na konečných 8:1 skóroval Michal Řezáč, který podtrhl gólový účet zápasu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy