Pár minut ve druhé třetině vzalo Písku naději

Písečtí hokejisté zanechali na ledě lídra tabulky ze Žďáru nad Sázavou dobrý dojem, ale bohužel i všechny body. Po vydařené první půlce zápasu hráli vyrovnaně 1:1, když srovnával po úniku Jan Marcilis, pak ale hosté využívali individuální chyby Jihočechů a tvrdě je trestali. I když dal pak Písku gólem na 4:2 naději Jan Sýbek, domácí už si nadějný výsledek hlídali. Po dvou třetinách to bylo 6:2, pak snížil opět Jan Sýbek. Domácí pak ale znovu odskočili, v závěru snížil na 7:4 Martin Parýzek.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 10. kolo, st 17.10.2018
Žďár nad Sázavou
Písek
7:4
1:0, 5:2, 1:2
Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Půža, Koželuh, Havlín, Lojek, Pleva, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Červinský, Bílek, Houdek Hora, Pelant, Turek – Polata, Hu´čko, Sýbek, J. Šuhaj, Koupal, Marcilis, Rod, Jabůrek, Strnad, V. Šuhaj

Dá se říct, že žďárští hokejisté vytěžili v první třetině z minima maximum, protože Písek útočil daleko více a Plameny měly s hrou hostujících velké problémy. Hosté naskočili do zápasu hodně nabuzeni, velkou šanci měl například Sýbek hned ve čtvrté minutě, při vlastní přesilovce domácích, jimž se početní výhoda vůbec nepovedla. Nebezpečné momenty se nadále odehrávaly hlavně před brankou Slámy, jenž znovu Plameny výrazně podržel. První vážnější zákrok měl Hauser až v polovině první třetiny, kdy po vhazování dostal kotouč mezi kruhy Lukáš Bureš, ale hostující brankář ramenem vyrazil. Přes to, že se žďárským hokejistům první třetina herně nepovedla, do kabin šli s jednobrankovým vedením. Necelé tři minuty před první sirénou dostal dobrou nabídka od Martin Gregara zpoza branky Martin Lojek, jemuž rána z první úplně nesedla, nicméně zaplula do sítě písecké branky – 1:0.

Ve druhé třetině Písek pokračoval ve skvělém výkonu a Plameny se na domácím ledě trochu hledaly. Odměnou pro celek z jižních Čech byla vyrovnávací branka. V osmadvacáté minutě ujel obraně Plamenů Jan Marcilis a prostřelil Slámu – 1:1. Vyrovnávací branka ale paradoxně nastartovala žďárské hokejisty. Ti si najednou začali vytvářet šance a také je začali proměňovat. Ondřej Stehlík krásně přihrál najetému Marku Prokšovi, jenž protisměrnou kličkou položil Hausera a uklidil puk do sítě – 2:1. O dvě minuty později bylo na Bouchalkách znovu. Martin Pleva dostal puk mezi kruhy a přemýšlel, zda přihrát nebo vystřelit, nakonec chytrým podleďákem poslal puk mezi betony Hausera – 3:1. O další minutu a půl později si žďárští hokejisté vytvořili klíčový náskok. Wasserbauer postrčil puk mezi kruhy na Tomáše Franka, jenž střelou o tyčku nedal hostujícímu brankáři šanci – 4:1. Přestřelka pokračovala, neboť obraně Žďáru ujel Jan Sýbek a ten s přehledem přehodil beton Slámy – 4:2. To nebylo vše, protože o dvanáct sekund později přenechal puk Jan Tlačil na pravém kruhu Ondřeji Havlínovi, jenž krásnou střelou vymetl Haserův růžek – 5:2. Ještě před odchodem do kabin definitivně stvrdil tři body pro Žďár Jakub Peslar, jenž střelou přes obránce prostřelil píseckého brankáře – 6:2.

Ovšem hned zkraje třetího dějství Písek znovu snížil. Po pětadvaceti sekundách hry ve třetí třetině dostal přesnou přihrávku Jan Sýbek a dobrou střelou nad beton prostřelil Slámu – 6:3. Na Bouchalkách to byla poměrně přestřelka, protože hned ve čtvrté minutě si žďárští hokejisté vzali zpět vedení o čtyři branky. Lukáš Bureš skvěle podržel puk a pak našel před poloprázdnou brankou Martina Kuřítka a ten už neměl problémy dostat puk do písecké branky – 7:3. Skóre utkání nakonec uzavřel Písek. Odražený puk před Slámou se totiž dostal na hokejku Martina Parýzka, jenž z první dorazil puk za záda domácího brankáře – 7:4.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Hráli jsme proti nejlepšímu týmu soutěže. První třetinu jsme zvládli slušně, i druhá byla z naší strany dobrá. Přesto, že jsme ji prohráli, tak jsme hráli často v pásmu soupeře. Stačila nám chvíle nepozornosti a Žďár to dokázal výborně využít. To nás stálo tři body."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy