Písek doma rozložil Opavu. Sýbek dal hattrick!

Písek slaví tři body! Opět prožil vlažný začátek, po kterém HC Slezan Opava vedl. Pak ale písečtí hokejisté zařadili vyšší rychlost a trpělivou prací a nadšením nasázeli Slezanům šest branek v řadě. Hosté pak sice snížili až na 6:3, ale definitivní tečku za zápasem udělali těsně před koncem opět domácí. Hattrick dal Jan Sýbek, dva góly si připsal Jakub Šuhaj, jednu trefu má Roman Tintěra a branku na 7:3 dával tři vteřiny před koncem Dominik Bílek.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 22. kolo, so 1.12.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Opava
7:3
2:1, 3:0, 2:2
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Suda, Bílek, Červinský, Turek, Houdek – Polata, Hučko, Sýbek, Matějka, Koupal, Marcilis, Tintěra, V. Šuhaj (23. Strnad), J. Šuhaj
Opava: Wanecki – Fědor, Zouhar, Krejčí, Šindelář, Štindl, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Černý, Malina, Hendryc

Tempo první třetiny se rozjíždělo pomalu. Písečtí zopakovali špatný nástup z minulého utkání. Na rozdíl od Tábora ale Opava laxnost Jihočechů potrestala. Jmenovitě Jakub Hendrych, který našel odražený puk na pravém kruhu a střelou do poloodkryté branky se nemýlil. Pak ale začali vystrkovat růžky domácí, zlepšili hru a odměnou jim bylo vyrovnání Jakuba Šuhaje, kterému připravil gólovou situaci Jan Sýbek. Písecký útočník pak zblízka a bez přípravy poslal puk k levé tyči. V závěru otočil stav povedenou tečí Roman Tintěra, který šikovně sáhl do střely Šimona Červinského od modré čáry - 2:1.

Ve druhé třetině byl k vidění písecký válec, který dotlačil skóre až na stav 5:1. Písečtí zapnuli motory do vyšších obrátek a po brankách Jakuba Šuhaje a Jana Sýbka odskočili do zajímavého trháku. Ale i domácí brankář Martin Hauser se musel činit proti nebezpečným výpadům Slezanů. V půlce základní hrací doby dal Jakub Šuhaj svůj druhý gól zápasu - z levého kruhu vymetl všechny pavouky v šibenici na bližší tyči. Opavský gólman Wanecki nemohl nic vidět přes hradbu těl - 3:1.

Neuvěřitelná pasáž Písku přišla v závěru druhé třetiny, kdy hrála přesilovku Opava. Jan Sýbek svým klasickým napadáním na útočné modré zachytil rozehrávku Opavy a uháněl osamocen na branku. Povedenou ranou v oslabení neomylně trefil nad levý beton opavského gólmana a zvýšil na 4:1. Stejný hráč pak úřadoval i o minutu později, kdy ujel v oslabení s Petrem Hučkem do přečíslení, ale už neměl moc času na přihrávku. Naznačil proto střelu, objel gólmana, beka i spoluhráče a uklidil puk do prázdné branky - 5:1.

Sýbek zkompletoval hattrick na začátku třetí části. V přesilovce se mezi kruhy dostal k puku a brankáři Opavy nedal šanci střelou bez přípravy - 6:1. Dva slepené góly jedenáct minut před koncem byly sympatickým výsledkem snažení Slezanu, které už ale na body stačit nemohlo. Nejprve Lukáš Černý před brankou tečoval nahození a snížil na 6:2, chvíli po něm zařídil jen tříbrankový rozdíl Jakub Hendrych, který z levého kruhu našel místečko u vzdálenější tyče Hauserovy branky - 6:3. To však bylo od hostů z východu vše. Naopak Písek stihl ještě jednou skórovat. Tři vteřiny před koncem přidal poslední hřebíček do rakve Slezanů bek Dominik Bílek, když doplnil písecký útok a zakončoval z předbrankového prostoru za rozhozeného Waneckiho - 7:3.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Ceníme si toho, že jsme po ne zrovna ideálním výkonu vyhráli první třetinu. Pak nám to tam napadalo, dnes jsme byli hodně produktivní. Dokázali jsme dát dva góly v oslabení po chybách hostů, což je trochu položilo psychicky. Pak už jsme si to dokázali pohlídat, i přes ty dva slepené góly. Pro nás jsou to důležité tři body."

Martin Janeček, trenér Opavy: "Jednoznačné a zasloužené vítězství domácích, kterým gratuluji. Byli těmi, kteří chtěli vyhrát. Naopak my jsme zklamali. Do dalšího utkání je potřeba najít bojovné srdce a vše bude opět na správné cestě. Je třeba poučit se a dát hlavy nahoru.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy