Písek zvládl třetí derby v řadě a pohřbil táborské naděje na play-off

Písek ze sebe snad už definitivně setřásl mnohaleté táborské prokletí. Důkazem toho je třetí výhra v řadě, kterou si proti kohoutům mladý písecký výběr připsal. Ta poslední se zrodila ve středu 6. února, kdy hoši od zlatonosné řekly položili kohouty na lopatky po výhře 4:2. Oba týmy se v průběhu zápasu vystřídaly ve vedení, poslední slovo ale měli hokejisté ve žlutých dresech.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 37. kolo, st 6.2.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Červinský, Turek, Houdek – Polata, Hučko, Sýbek, Novák, Koupal, Matějka, Strnad, V. Šuhaj, J. Volf, Rod
Tábor: Novák – K. Černý, Hajič, Kachyňa, Skočovský, Kanov, Duben, od 21. Bouška – Dančišin, Blažek, J. Březina, Šulek, Sladkovský, Prášek, Š. Kadilák ml., Drda, Pípal, Pechánek, Škrdleta

Táborští kohouti v reprezentačním volnu využili pendlů z Chance ligy - z prvoligové Kadaně vypomohli Táboru Hajič a Šulek, z budějovického Motoru pak naskočili v dresu s kohoutem na hrudi Kachyňa a Dančišin. Hokejisté z města husitů měli o něco lepší vstup do zápasu. Odměnou jim bylo vedení po rovných deseti minutách hry, kdy rychlý výpad do útočného pásma proměnil v první gól Lukáš Sladkovský. Na vyrovnání se nečekalo ani minut a půl. Do pásma chytře zavezl puk mladý bek Dominik Houdek a nastřelil kotouč na brankáře Nováka. Kousek neposedné černé gumy pak vyplaval na levém kruhu před volným Jakubem Volfem, který jej bez přípravy poslal k levé tyči - 1:1. Za oslavu v blízkosti táborské střídačky si písecký útočník vysloužil také desetiminutový osobní trest.

Ze druhé periody neuplynula ještě ani minuta, když se Písek radoval ze druhé trefy. Domácí hokejisté po vyrovnání zvýšili aktivitu a vyrovnali hru. Hned z kraje prostředního dějství zaměstnali Táborské v obranném pásmu, kanonýr Petr Hučko si navedl puk na levý kruh a poslal ho do protilehlé šibenice Novákovy branky - 2:1. Za pět minut ale bylo znovu srovnáno. Mladý kapitán Tábora David Blažek před brankářem Písku Hauserem tečoval Hajičovo nahození od modré čáry a rozjásal hlouček fanoušků s s modro-bílými šálami - 2:2.

Drama mělo vyvrcholit v závěrečném dvacetiminutovce. Pohledný zápas rozhodl vítězným gólem v čase 42:19 písecký útočník Karel Strnad, který využil hrozivé chyby táborského brankáře Michala Nováka. Ten za brankou nezkrotil nastřelený kotouč ze středního pásma, který se od jeho chráničů dorazil před branku. Jako hladový pes ho nespustil z očí právě Karel Strnad a přes skákajícího gólmana dopravil zásilku na místo určení - 3:2. Tento moment viditelně táborským mužstvem otřásl. Další ránu do vazu dostal Tábor v čase 45:58. Kapitán Martin Parýzek v tísni na útočné modré viděl před brankou volného Jana Sýbka, kterému adresoval velmi přesný pas vzduchem. Nejlepší střelec týmu si kotouč rukou srazil na led a pohotově zavěsil podél padajícího Nováka - 4:2. Kohouti už se na větší odpor nezmohli a když už se dostali do zajímavých pozic, stál proti nim jistý Martin Hauser. V závěru hosté zkoušeli také hru v šesti bez brankáře, ta se ale obešla bez kontaktní branky. A nepotrestali ji ani Písečtí - největší šanci na trefu do prázdné měl David Matějka.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Myslím si, že to byl krásný hokej na obě strany. Soupeř přivezl o dost silnější sestavu, než ve které nastupuje stabilně. I když na začátku měli hosté lepší pohyb, u nás byla vidět velká bojovnost a touha dotáhnout těžké utkání do vítězného konce. Nevyužili jsme spoustu gólových příležitostí, ale rozhodující gól jsme dali po chybě gólmana hostí. To byl klíčový moment. Pak už byli hosté opaření a moc šancí neměli. Výhry si ceníme, jsme rádi, že jsme to zvládli."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy