Bez gólů se vyhrávat nedá

Písek neumí střílet branky. V posledních šesti zápasech vstřelil pouhopouhých šest gólů. I zápas proti Hradci byl plný neproměněných šancí, bohatý na výborné zákroky brankáře hostí Hyláka, úrodný co do počtu píseckých střel. Ovšem i Hradečtí ukázali své ofenzivní přednosti a ani opět spolehlivý Mensator v domácí brance se po celý zápas nenudil. Za hosty stříleli přesně Martinec, Roubík a Cetkovský, svůj první gól za Písek zaznamenal Lukáš Zika. Písek zůstává třináctý, Hradec se překvapivě drží ve skupince nejlepších čtyř týmů soutěže.
1.liga ČR, 11. kolo, st 6.10.2004
Písek
Hradec Králové
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Branky: 29. Zika (Řehoř, Kožnar) - 2. Martinec (Šulc, Domin), 30. Roubík (Fořt, Kubišta), 56. Cetkovský (Suchý).
Rozhodčí: Wurtherle - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 6:5 + Šimek 10 min, Kořánek 10 min+do konce.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 620.
Písek: Mensator (Špiler) - Neckář, Peroutka, Malinský, Burkoň, Svoboda, Tupý, Procházka - Jelen, Nouza, Míka - Řehoř, Šimek, Zika - Kořánek, Štefan, Kašpar - Kožnar.
Hradec Králové: Hylák (Dušek) - Mečiar, Táborský, Hendrich, Suchý Petr, Šeda, Fejgl, Kolafa - Fořt, Roubík, Beck - Domin, Martinec, Šulc, - Potůček, Cetkovský, Suchý Pavel – Kubišta, Alexejev, Červenka.
V první třetině zápasu měli více ze hry hráči Hradce Králové, kteří již po 75 vteřinách vedli 0:1. Zásluhu na této brance měl Šulc, který nahodil puk před bránu, a dorážející Martinec. Na začátku 6. minuty měli hosté velkou šanci zvýšit svůj náskok, když Červenka přihrával Aleksejevovi, který z první vypálil. Brankář Mensator se však dokázal včas přemístit a zemezil tak další brance v domácí síti. Domácí hráči si do této doby vypracovali pouze minimum šancí a hostujícího gólmana prověřovali pouze z velké vzdálenosti.

Nouza, Neckář, Burkoň a klečící Mensator mají tentokrát situaci pod kontrolou

V 8. minutě prošel před brankáře po levé straně hráč hostů Beck, jeho střelu k tyči si ale Mensator pohlídal. První větší šanci měli domácí ve 12. minutě, kdy vystřelil od modré Neckář a jeho střela šla těsně kolem pravé tyče. Ještě v téže minutě Roubík vybojoval puk u mantinelu a přihrál před bránu po celý zápas dobře hrajícímu Beckovi. Jeho střela ovšem neměla potřebnou přesnost ani razanci a neohrozila domácího brankáře. Největší šanci na vyrovnání měli hráči Písku v 18. minutě, když Řehoř přihrál před bránu úplně volnému Zikovi, který ale z vyložené šance nedal.

Hrdina hostů Hylák

Do druhé třetiny vstoupili hráči Písku jako vyměnění. Lépe bruslili a zvýšenou aktivitou si vypracovali řadu šancí. Nejprve ve 21. minutě Jelen a po něm Nouza z bezprostřední blízkosti prověřili pozornost brankáře Hyláka. O minutu později Zika vystřelil nenápadně za obráncem, puk se ale pouze otřel o tyčku. První šanci hostů ve druhé třetině měl ve 25. minutě Cetkovský, jeho střelu z prostoru mezi kruhy ale brankář vyrazil ramenem.

Písečtí zvýšenou aktivitu korunovali ve 29. minutě vyrovnávací brankou, když za bránou stojící Řehoř přihrál osamocenému Zikovi a ten na dvakrát dorazil puk za gólmanova záda. Domácí se ale z vyrovnání neradovali příliš dlouho, protože hned o minutu později šli dva hráči Hradce na jediného obránce domácích. Fořt přihrál lépe postavenému Roubíkovi a ten poslal hosty opět do vedení. Hráči Písku museli opět dotahovat těsný náskok. Nejblíže k vyrovnání měl Řehoř, který vystřelil, jeho střela brankáři propadla, ale naštěstí pro Hradecké se puk nedostal až za brankovou čáru. Písečtí, ačkoliv měli ještě několik nadějných akcí, už do konce druhé třetiny nedokázali vstřelit branku, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:2.

Ve třetí třetině domácí hráči pokračovali ve snaze vyrovnat skóre. Ve 43. minutě Nouza naznačil střelu, přenechal puk Jelenovi, který jedovatou střelou prověřil Hyláka. V minutě čtyřicátésedmé se Kubišta dostal před domácího brankáře, vystřelil k tyči, ale domácí gólman betonem puk vytěsnil.

V 54. minutě měl největší šanci na vyrovnání Šimek, který se vracel z tresné lavice, dostal přesnou přihrávku a šel sám na brankáře. Zkusil střelu nad lapačku, ale brankář hostů ji chytil. V 56. minutě vystřelil nenápadně od modré Cetkovský, jeho střela prošla chumlem hráčů až za záda překvapeného Mensatora - 1:3. Domácí už neměli sílu na smazání dvougólového náskoku hostů, kteří pozorně bránili, a tak si hráči Hradce mohou z Písku odvést všechny tři body.

Písecké útočníky přiváděl Hylák k zoufalství

Ohlasy trenérů

Robert Horyna (asistent trenéra Hradce):
Byl to pro nás těžký zápas, protože Písek na nás umí zahrát, proti nám hraje vždy s maximálním nasazením. I toto utkání bylo velice vyrovnané, rozhodlo hodně štěstí, ale my jsme byli důraznější před brankou a dokázali jsme si uhlídat vedení. Písek má vzadu mladé kluky, proto má trochu s defenzívou problémy, ale až tito hráči vyzrají, budou to určitě kvalitní hokejisté.

Václav Baďouček (trenér Písku):
My jsme měli velmi špatný nástup, pak to byl vyrovnaný zápas, v kterém jsme měli spoustu šancí, je velká škoda že jsme je nevyužili. Pokračuje naše trápení v koncovce, je to už trošku křeč. Musím se ale vyjádřit k hlavnímu rozhodčímu Wűrtherlemu, který pískal už druhý náš zápas a pokaždé máme výhrady. Dnes neodpískal faul na Řehoře, který byl podle mne na pět minut plus do konce utkání, ne-li na další disciplinární trest.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy